Fotball

Noen tanker mens det går mot slutten

SUPPORTERBLOGG: Gullet er delt ut. Men fortsatt er det bittelitt spenning igjen før sesongen er over.

MIDT PÅ TREET: Bodø/Glimt ligger trygt plassert midt på tabellen før de to avsluttende serierundene.
  • Jørund Johansen
Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter

Kun to runder igjen nå. To, fattige, små runder. Det er få lag som har noe å spille for nå. Gullet er delt ut, Rosenborg har tatt seg en skikkelig fest. Mitt eget lag havner midt på tabellen, akkurat som planlagt. Men det er enda litt spenning i bunn, og det er enda knyttet litt spenning til de siste medaljeplassen og den viktige fjerdeplassen. Vi tar det vi får, til og med når det nærmer seg slutten.

Fortjent fest i Trøndelag

Rosenborg har tatt seg en skikkelig fest, rett og slett. Jeg tror det var få trøndere som var i kjempeform mandag morgen. Mange tomme kontorer og mange slitne hoder. Trondheim var nok ikke den mest produktive byen denne uken. Og det er slik det skal være.

Gullet skal feires. Det skal feires til siste slutt. Trønderne har fortjent dette.

Bodø/Glimt har slått av, slik jeg ser det. Det ser litt ut som om de er fornøyde nå. Litt tidlig spør du meg, men vi har jo faktisk gjort den jobben vi skulle gjøre.

Vi berget oss akkurat fra nedrykk i fjor, og i år har vi gjort en strålende sesong. Det er litt over all forventning etter den grusomme starten vi hadde.

Tromsø berger plassen

Så er det bunnen da. Sandefjord har ingen sjanse lenger, takk og farvel til dem. Mjøndalen har enda et lite håp, men de mangler absolutt alle kvaliteter for å holde seg i Tippeligaen et år til. Og det til tross for at jeg tidligere i sesongen hyllet den lille klubben fra Drammen. Jeg sier takk og farvel til dem også, hardt og brutalt.

Hva med kvalikplassen da? Det står mellom Tromsø og Start. Jeg er hundre prosent sikker i min sak nå. Tromsø berger plassen, og Start må ut i kvalik. Kanskje tar jeg feil når siste fløytesignal er blåst, men slik det ser ut nå, så har Tromsø det som skal til for å berge seg.

Vi får hatoppgjøret Bodø/Glimt mot Tromsø neste sesong også. Jeg liker det, det mener jeg virkelig.

Sølv til Drammen

Hvem skal ut i Europakvalifisering til neste år? Det blir ikke Molde, den er jeg ganske sikker på. Strømsgodset tar sølvet, Stabæk bronsen og så tror jeg faktisk Viking tar fjerdeplassen. Siddisene har vært gode denne sesongen, og de kommer til å krone det med en fjerdeplass, noe jeg synes er imponerende.

Men når jeg sier Molde ikke klarer den viktige fjerdeplassen, så skal jeg være så stor i kjeften og si at de allikevel får spille i Europa neste år. De vinner nemlig Europa League. Bang, der var det sagt!

Det er bare en fjern drøm og et enormt håp, men jeg har hørt at tro kan flytte fjell og at større mirakler har skjedd. Jeg holder en knapp på Molde.

Jeg gleder meg til de to siste rundene. Det er enda litt spenning igjen, bitte litt. Viktige poeng skal deles ut, og jeg er klar i godstolen foran fjernsynet.

Gi meg det siste lille snev av action og spenning du har igjen, kjære Tippeliga.

Les også

  1. - Bodø/Glimt er lillebror

  2. «Mannen er et fotballgeni. Det er ingen over, ingen ved siden»

  3. Dette er årets Glimt-spiller

  4. Signér ham, Jan Halvor!

Les mer om

  1. Supporter
  2. Bodø/Glimt