Suverene LSK Kvinner sikret dobbeltriumf for tredje året på rad

Sherida Spitse og Isabell Helrovsen sikret LSK cupgull etter finaledrama mot Røa.

LSK Kvinner jublet for nok en triumf.
  • Kjetil Flygind

FORNEBU (Aftenposten): Sherida Spitse og Isabell Herlovsen ble de store heltene for LSK Kvinner i cupfinaledramaet mot Røa. Monica Knudsens jenter vant oppgjøret 2-0 etter ekstrapomganger.

26 år gamle Spitse fra Nederland dro til på halvspretten åtte minutter ut i 1. ekstraomgang sendte favoritten opp i 1-0.

Isabell Herlovsen (t.v.) headet inn 2-0 for LSK Kvinner og kunne feire foran Kanarifansen fra Lillestrøm.

13 sekunder ut i 2. ekstraomgang doblet Isabell Herlovsen til 2-0 og feide all tvil til side. Emilie Haavi sentral i forarbeidet ved begge scoringene.Dermed sikret LSK Kvinner sitt tredje strake "the double". En seier som var fullt fortjent.

– Jeg synes vi dominerte. Vi hadde banespillet og nok sjanser til å avgjøre, men det var lenge stang ut. Da er det veldig godt å dra det i land. Det føles godt å vinne også på en slik dag. Det er cupfinale og du kjenner at det er noe ekstra, men jeg er ganske sikker på at vi scorer i alle kamper. Vi måtte bare male på. Vi gjorde to gode ekstraomganger, sa Haavi, som reiser til USA neste sesong, til NTB.

LSK Kvinner presset og trykket på, skjøt, headet, spilte og prøvde. Men cupfinalen mot Røa gikk til ekstraomganger til tross for et voldsomt press fra årets seriemester i nesten samfulle 90 minutter.

Men det måtte ekstraomganger til for å skille lagene. Etter 98 minutter måtte Røa kapitulere.

Les også

Skulle krone karrieren med nytt gull: Her bæres Mykjåland ut på båre

"Power play"

Det var total LSK Kvinner-dominans i 1. omgang i Telenor Arena. Røa tok avspark, hadde ett angrep, men ellers lå laget dypt inne på egen banehalvdel og forsvarte seg i de 25 første minuttene.

Før de fikk puste litt inne på LSKs banehalvdel.

Ikke noe å si på oppmøtet på cupfinalen. Her er fotballpresident Terje Svendsen (f.v.), Per Ravn Omdal, kong Harald, statsminister Erna Solberg og LSK-investor Per Berg.

Men Geir Nordbys lag ble presset dypt og lå i tillegg lavt. Monica Knudsens jenter spilte "power play" som det heter i ishockey. Men slet med å finne rommene. I stedet var det et par skuddforsøk som satte Røas målvakt på prøve.Silje Vesterbekkmo vartet opp med en klasseredning da Sherida Spitse på frekt vis forsøkte en lobb fra distanse på tampen av 1. omgang. Men røa-keeperen fikk gitt til hjørnespark.

Like etter fikk Røa sin største sjanse da Synne Skinnes Hansen fikk avsluttet fra litt skrå vinkel. Men LSK Kvinner-keeper Lill Yvonne Sten Karlsrud avverget med en fin beinparade.

Enveiskjøringen fortsatte

Etter en målløs 1. omgang fortsatte 2. omgang som de første 45. De gule og svarte hadde banespillet. Men scoringen lot vente på seg.

Isabell Herlovsen hadde flere gode forsøk i cupfinalen mot Røa.

27 poeng skilte lagene i serien. LSK Kvinner vant, slik de har gjort i tre strake sesonger. Røa endte på 5. plass.Men det betyr ingen verdens ting i en enkeltkamp som en cupfinale.

Røa hadde både flaks og en dyktig keeper. Og oppofrende forsvarsspillere. Da betyr statistikk fint lite. Og Røa holdt seg flytende, nærmest mot alle odds.

Les også

Northug åpner for å droppe sprint for å se cupfinalen

Mykjåland ut på båre

Lene Mykjåland, som nå gir seg i LSK Kvinner, banket til fra 20 meter etter 68 minutter. Ballen sang i tverrliggeren bak Røas keeper.

Mykjåland fristes av proffspill i Paris Saint-Germain. Planen var i utgangspunkt å gi seg med fotball.

Lene Mykjåland måtte ut på båre med en smell i kneet i 2. omgang.

Like etter tverrliggerskuddet gikk Kristiansand-jenta ned med en smell. 29-åringen forlot banen på båre med det som så ut som en kneskade.5685 tilskuere fikk se Røa med noen små krampetrekninger på slutten av ordinær tid. Uten å klare å skape noe.

Snytt for mål?

Det gjorde LSK Kvinner. På overtid lå innbytter Marte Berget i offside da Isabell Herlovsen tok i mot ballen og satte fart mot mål. Før hun rundet keeper Vesterbekkmo og satte ballen i åpent mål.

Men dommer Marte Sørø blåste for oddside på Berget, selv om LSK-spilleren viste tydelig at hun ikke var interessert i ballen. Hun løp ut av situasjonen.

Assistentdommeren på linjen holdt flagget nede. Men hoveddommer Sørø blåste.

Dermed ekstraomganger.

MANGE HAR LEST DENNE I DAG:

Les også

Carlsen og Karjakin utvekslet ikke ett eneste ord etter ny remis. Eksperter tror de vet årsaken.

Så kom scoringene

LSK fortsatte presset, og fikk til slutt lønn for strevet. Emilie Haavi slo et innlegg, Røa fikk klarert, men nedfallsfrukten tok Sherida Spitse seg av. På halvspretten og med innsiden av høyrefoten plasserte hun ballen i mål bak en utspilt Silje Vesterbekkmo.

1-0 til LSK Kvinner.

Etter et tosifret antall sjanser.

Rett etter at dommeren blåste i gang 2. ekstraomgang doblet Isabell Herlovsen LSK Kvinners ledelse til 2-0. Emilie Haavi kom til linjen, slo inn foran mål. Der kunne en umarkert Herlovsen nikke inn 2-0 og sikre LSK cupmesterskapet.

Dermed kan LSK Kvinner feire seier både i serie og cup for tredje år på rad.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: Her er kravene til Høgmos etterfølger: