Gyan mangler arbeidstillatelse

<p>Manglende arbeidstillatelse gjør at Viking ennå ikke kan bruke King Osei Gyan i seriekamper.</p>

Gyan

STAVANGER: Ghaneseren som skrev ettårskontrakt med Viking, gjør det bra på treningsfeltet, men enn så lenge kan ikke trener Åge Hareide inkludere ham i troppen til kampene i eliteserien.

— Det har skjedd en endring i UDI som gjør at slike ting tydeligvis går noe senere enn tidligere. Jeg vet at Aalesund også venter på arbeidstillatelse til en av deres spillere, sier Vikings sportsdirektør, Egil Østenstad til Aftenbladet.no.

Han kan ikke gjøre så mye annet enn å vente på papirene fra UDI.

Mange på landslagsoppdrag

Imens trener Gyan for fullt med A-laget. 22-åringen var god under Vikings tirsdagstrening, der flere klubbens landslagsspillere også var tilbake etter oppdrag i utlandet. Rune Almenning Jarstein var i sving etter 1-1 kampen mot Danmark på Ullevaal og Indridi Sigurdsson hadde returnert etter Islands målløse oppgjør mot Kypros.

Birkir Bjarnason tok en sving innom England etter kampen på Kypros, der Islands U21-landslag imponerte med 2-1 seier over England U21 mandag. Han ventes klar til trening onsdag. Det samme gjelder brødrene Valon og Veton Berisha, Yann-Erik de Lanlay, Arild Østbø og Alsak Falch, som alle har spilt for aldersbestemte norske landslag.

Få skader

På skadefronten begynner det også å lysne for Viking. Erik Nevland og Trond Erik Bertelsen, som begge ble tatt av banen i treningskampen mot Staal-Jørpeland lørdag, trente begge for fullt. Christian Landu Landu var med på deler av økten, det samme gjaldt Patrik Ingelsten og Bengt Sæternes.

Landu Landu er ennå ikke klar for kamp etter at han skadet skulderen mot Rosenborg, mens det ser greit ut for Nevland og Bertelsen. Sistnevnte fikk en spark i kneet mot Staal, men merket ikke noe til dette i går. Nevland har en vond akilles, som ikke må belastes for hardt. Derfor gikk han av i treningskampen lørdag.

Bengt Sæternes skal testes onsdag.

- Det går neppe mer enn to minutter før jeg merker om ankelen holder eller ikke, sier han selv.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk