Bakenga om at han valgte Molde: - Jeg angrer ikke på noe i livet

Ett år og fire dager etter at han som Molde-spiller var Rosenborg-supporternes hakkekylling, kan Mushaga Bakenga feire seriegull i rosenes by.

ELSKET OG HATET: Mushaga Bakenga har spilt på mange forskjellige følelsesregister hos de mange Rosenborg-supporterne. Er det ikke skrevet i stjernene at han avgjør serien for trønderne lørdag?

20. september i fjor stjal en ubenyttet reserve alle overskrifter da Molde slo serieleder Rosenborg 1-0 på hjemmebane. For den tidligere Rosenborg-yndlingens lån fra Club Brügge til erkefienden i sørvest falt ikke i smak hos trønderne.

Da han varmet opp — selvfølgelig rett foran bortesupporternes tribune i Molde - fikk han høre tilrop fra en gjeng som lørdag kveld fort kan feire seriegull på grunn av en scoring av samme mann.

— Det er derfor folk elsker fotball, det er fantastisk. Det snur så fort og det er så ferskvare som man får det. Det er fascinerende, kommenterer 24-åringen til Adresseavisen.

Skademarerittet

I juni var angriperen tilbake på Lerkendal for å trene seg opp igjen etter å ha pådratt seg skade på skade siden har forlot portene på Lerkendal etter sin sterke 2011-sesong, som gjorde den trønderske, eksotiske spissen populær blant RBK-supporterne. Etter variable opphold i Club Brügge, Cercle Brügge, Esbjerg og Eintracht Braunschweig, valgte den skadeplagede angriperen å bygge seg opp igjen hos erkefienden Molde med et utlån før 2015-sesongen.

Heller ikke den ble fri for skader. Snarere tvert imot — allerede før seriestart røk akillesen til den daværende 23-åringen.

— En lærerik tid, det er vel ordet jeg vil bruke. Det var en tid der jeg ble kjent med meg selv på en annen måte enn jeg hadde blitt tidligere, sier Bakenga om tiden i Molde.

**LES OGSÅ:

(krever abo.)**

Tenker ikke på det

Men et og et halvt år i Molde til tross — Bakenga mener ikke lørdagens kamp blir spesiell.

— Ikke mer enn at det er artig som trønder å spille kamp i Molde. Ellers så tenker jeg ikke så mer på det, sier han.

- Angret du noensinne på at du valgte å gå til Molde?

— Jeg angrer ikke på noe i livet.

Noen supportere trykket tidlig Bakenga til sitt bryst etter returen til Trondheim. Noen var nok mer avventende. Onsdag fikk han uansett sette "sjarmørstraffen" i straffesparkkonkurransen som sendte Tromsø ut - og Rosenborg til semifinale i cupen. Avgjør han serien i Molde til fordel for Rosenborg tre dager senere, vil han score flere poeng i supporternes bok.

Scorer mer enn Helland

— Det blir artig. Jeg gleder meg. Bare gullet kommer kommer til Trondheim, spiller det ingen rolle for meg hvem som avgjør. Jeg håper å være med og bidra, smiler Bakenga.

— Det er gode kamper. Fullt trøkk blant folk på stadion og ute på banen også, så jeg gleder meg veldig, sier han.

Mushaga Bakenga står bokført med fire seriemål siden comebacket - tre mål mer enn han scoret på sin tid i Molde. Og ett mål mer enn Pål André Helland...

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering