Her nekter Chelsea-fans en mørkhudet mann å gå på metroen

— En avskyelig oppførsel, sier klubben om videoen av egne supportere.

Videoen av Chelsea-supportere som nekter en mann å komme på metroen vekker sterke reaksjoner.
  • Odd Inge Aas
  • Se video av saken nederst i artikkelen!

Chelseas bortemøte med Paris St. Germain var den store kampen i tirsdagens Champions League-runde.

Den engelske ligalederen sto imot presset og klarte 1-1 i den franske hovedstaden, men en video av Chelsea-fans som nekter en mørkhudet mann å komme på metroen i byen vekker nå sterke reaksjoner.

Videoen, som ble filmet på stasjonen Richelieu-Drouot før kampstart, viser hvordan mannen som forsøker å gå om bord i den ganske fulle togvognen blir dyttet ut igjen av engelske fotballsupportere.

Supporterne synger sanger, og mens en svart kvinne står like foran dem synger de «We’re racist, we’re racist and that’s the way we like it».

Ifølge The Guardian har Chelsea gått ut og fordømt oppførselen.

— En slik oppførsel er avskyelig og hører ikke hjemme i fotballen eller samfunnet. Vi vil støtte enhver juridisk oppfølging av saken, og skulle det vise seg at det er sesongkortholdere eller Chelsea-medlemmer med der, vil vi bruke våre sterkeste sanksjoner mot dem, inkludert utestengelse.

Måtte bruke tåregass

Avisen har snakket med Paul Nolan, den parisbosatte briten som filmet hendelsen.

Han sier at mannen virket helt sjokkert over det som skjedde.

— Jeg tror ikke han skjønte med en gang hvem de var, og forsøkte å gå om bord igjen. Jeg hørte noen franskmenn si «Jeg kan ikke tro at dette skjer, det er sykt».

Fransk politi måtte bruke tåregass utenfor stadion etter hendelser med noen av Chelseas supportere.

- Sangen var om John Terry

Chelsea-supporteren Mitchell McCoy var ikke med i videoen, men var på samme toget. Han mener at mannen ikke ble nektet å komme på toget fordi han var mørkhudet, men fordi han var PSG-supporter.

— Selvfølgelig ville de ikke ha han i nærheten av oss. Mannen i videoen prøvde å presse seg inn, så de dyttet ham bort, sier McCoy ifølge ITV.

Ifølge supporteren handlet sangen om klubbens kaptein John Terry. Terry ble straffet for rasistiske utsagn mot daværende QPR-spiller i Anton Ferdinand i 2011. — De eneste jeg kan av sangen er «He's a racist, he's a racist», mer enn det vet jeg ikke.

(Video fra The Guardian)