Fotball

Nederland-eventyr glapp for Brage (17) - gir ikke opp utenlandsdrømmen

Brage Berg Pedersen ser ut til å fortsette i TIL — dersom ikke en italiensk klubb lokker han vekk til høsten.

TILBAKE: Det blir ingen overgang til Nederland for Brage Berg Pedersen. Her på Alfheim mandag kveld.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

ALFHEIM: Talentet spilte de siste 13 minuttene da TIL 2 slo Senja 6-1 i 2.-divisjon mandag kveld. Berg Pedersen kom inn for på spissplass for Garib Gerkondani, en av målscorerne, uten selv å lykkes i å komme i målprotokollen.

Berg Pedersen har i gjennom det siste året vært i søkelyset til flere utenlandske klubber. Italienske Genoa og Fiorentina har vært aktuelle.

Mest aktuell har dog nederlandske AZ vært. Der var Berg Pedersen på sitt tredje besøk i midten av mai, og var etter det iTromsø kjenner til høyaktuell for en overgang til akademiet i den godt kjente nederlandske klubben som har landslagsspilleren Markus Henriksen i klubben.

Les også

Brage (17) på nytt Nederland-besøk – sterkt ønsket av toppklubb

— Ser framover

Men på treningsoppholdet for en drøy uke siden fikk Berg Pedersen beskjed om at klubben ikke kom til å hente han til Alkmaar.

— Oppholdet gikk bra, men det blir ikke noe kontrakt. De kom med en forklaring om at jeg ikke var den typen kantspiller de lette etter. Å få den beskjeden var skuffende, særlig siden jeg har vært der såpass mange ganger, sier Berg Pedersen noen minutter etter mandagens B-kamp.

Nå vil han heller se framover, noe som betyr at han trolig blir værende i TIL. Men han bekrefter at det fortsatt er interesse fra italienske Fiorentina.

— Det kan godt hende jeg bare blir i Tromsø. Skulle det skje noe med Fiorentina blir ikke det før til høsten, sier Berg Pedersen, som har spilt en rekke landskamper for både G-16 og G-17-landslaget, senest i vinter.

— Å være videre i TIL blir bra. Jeg fikk trene med A-laget her tidligere i vår, og jeg håper på nye muligheter. Det handler om å utvikle meg videre, og finne ut hvor jeg skal spille, sier 17-åringen, som regnes som en av de yngre TIL-spillerne med størst ekstremkvaliteter.

— Han har meget gode dribleferdigheter og et ekstremt godt rykk. Samtidig har Brage en voldsom fysikk. Vi anser han som en spennende spiller vi vil se mer av i TIL, sier A-lagets assistenttrener Lars Petter Andressen om 186 centimeter høye Berg Pedersen.

Mange talenter

Andressen understreker at det finnes mange lovende unge spillere i TIL om dagen som ikke har A-lagskontrakt, og at en rekke av dem har fått prøve seg på trening med A-laget.

— De siste månedene har vi hatt en rekke juniorspillere med oss, og vi vil fortsette å la disse hospitere med A-laget.

Andressen tror avslaget Berg Pedersen fikk i Nederland vil gi han motivasjon til å fortsette å vise at han er et stort talent.

— Da jeg var i Nederland tidligere i vår fikk jeg beskjed om at det var 90 prosent sikkert at det ble en overgang, så jeg var nære, sier Berg Pedersen.

Les også

 1. Prolaps i ryggen: Cecilie Fiskerstrand mister EM-kvalliken

 2. - Skulle gjerne ha sett at vi hadde tatt større steg

 3. Joey: - Viking bør hente Viljar Vevatne fra Brann

 4. Croll på vent i Viking

 5. FIFA-topp fikk sparken

 6. 10.000 møtte opp for å hylle Deilas etterfølger

 7. Van Gaal har fått sparken i Manchester United: - Jeg er veldig skuffet

Les mer om

 1. Fotball 2. div
 2. Tromsø IL