Fotball

TV 2s sportssjef: - Jeg er sjokkert

<p>Reagerer kraftig på å ha blitt utelatt fra budrunde, og støttes av NRK.</p>

Sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, var sjokkert etter at Canal + sikret seg rettighetene til seks av kampene for hver eliteserierunde fra 2013 til 2016.
  • Pål Magnus Tømmervold

Sportssjef Bjørn Taalsen i TV 2 la ingenting i mellom etter at kanalen ribbes for rettighetene til hovedrunden i eliteserien for perioden 2013-2016. — Jeg er utrolig skuffet og sjokkert. Etter fem års samarbeid om norsk fotball så har vi ikke engang fått komme til forhandlingsbordet, sier Taalesen til Aftenposten.no.

Nyheten slo ned som en bombe i Medie-Norge tirsdag ettermiddag, og ryster TV 2. Klokken 16.00 i dag skal kanalens toppsjef Alf Hildrum og Taalesen ha blitt innkalt til et hastemøte på Hotel Bristol i Oslo. Der fikk TV 2-duoen beskjed om at kanalen ikke lenger sitter på rettighetene til den norske betal-TV-fotballen.

Hildrum sier han er overrasket over at andre tv-kanaler ikke fikk sjansen til å være med på en budrunde, men legger til at det kan bli aktuelt å kjøpe rettighetene til eliteserierundens to siste kamper.

- Vi vil gjøre en vurdering av om det fortsatt er av interesse for oss. Vi må kanskje konstatere at norsk fotball og vi går hver vår vei, sier Hildrum til TV 2. TV 2s profilerte reporter, Morten Stokstad, mottok også nyheten som lyn fra klar himmel.

- Dæven døtte. Den så jeg ikke komme , skriver han på Twitter.

NRK: - Dette var uventet

Statskanalens sportssjef, Rune Haug, mener TV 2 har levert i sin eliteseriesatsing, og er også tydelig overrasket over at Canal + fikk fjernsynsrettighetene uten budrunde.

-Dette var uventet. Jeg hadde ikke regnet med at dette skulle skje på inneværende tidspunkt. Jeg mener at TV 2 definitivt har levert varene, sier Haug til Aftenposten.no

- Vil NRK gå for rettighetene til de resterende kampene som skal selges?

- Det vil vi vurdere, og jeg kan verken svare ja eller nei på dette nå, sier Haug.

Les også

  1. TV 2-Wathne: - Jeg er ikke Petter Stordalen

  2. Canal+ : - Skal gi et best mulig tilbud

  3. Supporternes bønn til Canal+