Fotball

Tok med seg kjæresten hjem til Finland: - Var fysisk og mentalt sliten

Vel tilbake etter en ukelang ferie loves Riku Riski plass i troppen til Stabæk-kampen.

TILBAKE: Riku Riski er tilbake i Trondheim etter en liten ferie hjemme i Finland. Nå er han opplagt foran resten av vårsesongen, tror trener Kåre Ingebrigtsen.
 • Christian Skare Stendal

— Riku er i troppen, bekrefter RBK-trener Kåre Ingebrigtsen overfor adressa.no.

Det betyr at finnen er i Rosenborg-troppen til en eliteseriekamp for første gang siden hjemmeseieren mot Brann 16. april.

Pål André Helland er ikke meldt skadefri, og er dermed ikke i kamptroppen mot Stabæk. Det melder rbk.no.

Les også

RBKs supporterleder: - Hvem som er konge på haugen, får de finne ut av selv. Vi er glade for at «Perry» forsvant

Overraskende ferie

Riski ble vraket i de to neste seriekampene, men viste seg fra en meget god side med én scoring og fire målgivende i cupseieren over Byåsen 27. april. Dagen etter fortalte Rosenborg overraskende at angrepsspilleren var sendt hjem på ferie i en uke.

— Vi begynte å snakke om det omtrent en uke tidligere, og etter cupkampen bestemte vi at det var et godt tidspunkt. Så da dro jeg bare hjem, sier Riski.

— Det har hjulpet på mange måter. Mest ved å komme seg litt bort og se familie og venner. Jeg har ikke vært der siden nyttår, og jeg har vært noen plasser etter det. Det har vært mye reising, og da var det bra å komme hjem for noen dager.

Les også

Derfor er både Bruttern og Konradsen elendige på sosiale medier

Keeper på trening

Nå er han tilbake igjen i Trondheim, og var blant dem som sto lengst igjen på feltet etter lørdagens trening.

Med keeperhansker på hendene sto finnen for flere redninger, men avslørte samtidig keitete keeperteknikk, da Mattias Vilhjalmsson og Magnus Stamnestrø terpet avslutninger. Trener Ingebrigtsen synes det virker som at Riski har hatt godt av ferieuken sin.

— Han virker veldig bra. Jeg tror han har følt selv også at han har hatt godt av en ukes fri, der han har fått være hjemme og treffe familie, og hentet seg litt energi. Sånn kunne han klarne hodet og komme tilbake og være offensiv. Det er han nå, sier han.

— Det føltes ok før også, men det føles veldig godt nå, svarer Riski, som bekrefter at ikke alt var tipp-topp før han dro hjem.

— Jeg var sliten både fysisk og mentalt. Men små ting som det der kan innimellom hjelpe en spiller mye. Forhåpentligvis har det den effekten på meg også, sier Riski.

Han roser måten Rosenborg behandler spillerne sine på.

— De tar godt vare på oss, og følger med på alle for å sørge for at de er på topp. Klubben bestemte at dette kanskje var bra for meg, slik at de kan få mer ut av meg i fremtiden.

Les også

Nedslående nyheter for Rosenborg: Helland måtte avbryte trening med skade

Feiret Vappu

Friuken gjorde at Riski og hans trønderske kjæreste fikk med seg den finske Vappu-feiringen.

 • Dette er Vappu (ekstern lenke)

— Det var feiringsuke i Finland, og kjæresten min og jeg fikk sett oss litt rundt og jeg fikk vist henne litt hvor jeg kommer fra. Jeg fikk generelt tilbragt tid med familien og slike ting, forteller 26-åringen.

Det finske overgangsvinduet var åpent mens Riski var i hjemlandet. Han avviser imidlertid at det hadde noe som helst å gjøre med den overraskende ferien.

- Du møtte ingen klubber?

— Nei, nei. Virkelig ikke. Jeg tenkte ikke på fotball, og så ikke fotball hele uken – foruten Rosenborg-kampen (1-1 borte mot Sogndal).

Les også

 1. RBK-talentet korsbåndsskadet for andre gang

 2. Blink møter Sarpsborg i neste cuprunde: - Vi må forvalte energien riktig

 3. RBK vil ikke undervurdere Nest-Sotra

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Riku Riski