Fotball

Keepertabbe og Abraham-scoring forhindret Artetas første seier

Arsenal så ut til å ta sin første Premier League-seier på hjemmebane siden 6. oktober, men Chelsea snudde og vant 2-1 søndag.

Tammy Abraham ble matchvinner for Chelsea borte mot Arsenal søndag. Foto: Ian Walton / AP / NTB scanpix

 • NTB

Arsenal - Chelsea 1–2

I Mikel Artetas første hjemmekamp som Arsenal-manager så det lenge ut som rødtrøyene skulle sikre seg sin første hjemmeseier siden begynnelsen av 6. oktober. Istedenfor ble det nedtur, og laget avslutter året på 12.-plass.

Det ble klart like før slutt da Chelsea kontret inn seiersmålet ved Tammy Abraham.

– Vi var forferdelige i 30 minutter, sløve og nervøse. Vi ga Arsenal alt de ville ha. Jeg følte vi måtte gjøre forandringer tidlig, og i andre omgang dominerte vi, sa Chelsea-trener Frank Lampard til BBC.

Gjorde tidlig bytte

Trekket Lampard gjorde var å sette inn midtbanespiller Jorginho allerede etter 34. minutter. Det mente matchvinner Abraham at var et avgjørende trekk.

– Jeg gir laget og Jorginho æren. Den første halvtimen dominerer de (Arsenal), men så kom han (Jorginho) inn og tok kontroll på midtbanen. Han løftet hele laget, og i andre omgang var vi gode, sa den engelske midtspissen etter sesongens 12 nettkjenning.

Pierre-Emerick Aubameyang sendte Arsenal i føringen da han løp seg fri på et hjørnespark og headet inn stussen til Calum Chambers før pause.

Ledelsen sto seg helt fram til det 83. minutt da Arsenal-keeper Bernd Leno klønet det skikkelig til på en dødball. Leno skulle enkelt plukke ballen som istedenfor glapp mellom tyskerens armer. Jorginho kunne med det enkelt sette inn utligningen.

Les også

Haaland klar for tysk gigantklubb: – Fikk en god følelse

Kunne vært utvist

Jorginho var heldig som fikk score målet. Fem minutter tidligere kunne han blitt tildelt sitt andre gule kort for kampen da han rev ned Mattéo Guendouzi, men dommer Craig Pawson valgte å holde kortet i lomma.

Snuoperasjonen var et faktum tre minutter før slutt Chelsea utnyttet en overgangsmulighet til det fulle, og Abraham fikk æren av å avgjøre det intensive oppgjøret da han plasserte ballen mellom beina på Leno.

Viktig Chelsea-seier

Før oppgjøret hadde Chelsea tapt tre av fire seriekamper, så seieren var vært viktig for å sikre seg en luke i kampen om topp fire-plasseringene som gir mesterligaspill kommende sesong.

Resultatet gjør at Frank Lampards menn avslutter året på 4.-plass hele åtte plasser foran Arsenal. Rødtrøyene får besøk av Ole Gunnar Solskjær og Manchester United 1. januar. Samme dag skal Chelsea i aksjon borte mot Brighton.

(©NTB)

Les mer om

 1. Premier League
 2. Arsenal FC
 3. Chelsea FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Arsenal berget uavgjort med ti mann i London-derby

 2. FOTBALL

  Tidligere eliteseriespiller sikret poeng mot Chelsea

 3. FOTBALL

  I høst tapte de 0–9 mot topplaget. Nå fikk Southampton hevn for tidenes flause.

 4. FOTBALL

  Bayern-stjernene herjet med Chelsea

 5. FOTBALL

  Aubameyang sendte Arsenal til himmels: Sikret FA-cuptittelen og Europa-spill

 6. FOTBALL

  Marerittkveld for Mourinho da Son ble utvist og Tottenham tapte