Semb: – Dersom Rosenborg klarer det, vil det være en stor sensasjon

Toppfotballsjefen tror Rosenborg får det knalltøft mot Ajax.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener at Rosenborg vil møte tøff motstand i Amsterdam. - De er tross alt forrige sesongs tapende finalist.
  • Kurt B. M. Haugli

– Viktig for Rosenborg. Og viktig for norsk fotball. Men det kommer til å bli veldig tøft. Dersom de klarer det, vil det være en stor sensasjon, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb foran playoffkampen mellom Rosenborg og Ajax i Amsterdam torsdag kveld. Det handler om retten til å være med i gruppespillet i Europa League.

Han har likevel ikke den helt store troen på at det kommer til å gå hele veien for Rosenborg.

– Vi skal være klar over at Rosenborg møter forrige sesongs tapende finalist i Europa League, sier Semb.

– Ajax er svekket

Dersom vi kan kalle toppfotballsjefen lett pessimistisk på Rosenborgs vegne, så er Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter en tanke mer optimistisk.

– Jeg har fått litt mer troen på at det er mulig etter at RBK forsterket laget med Anders Trondsen og Samuel Adegbenro. Samtidig er Ajax svekket, sesongen er så vidt begynt for dem, og den starten de har hatt, har ikke vært spesielt god. Rosenborg har derfor en god mulighet til å gå videre, sier en ferierende trøndersk fotballkommentator.

Trist jubileum

Denne sesongen er det et litt småtrist tiårsjubileum for norsk fotball. Ikke siden sesongen 2007/08 har Norge hatt et lag med i gruppespillet i Champions League. Det var Rosenborg som den gangen sto for det norske innslaget.

Rosenborgs to kamper mot Ajax er Norges siste håp om å delta på den europeiske toppfotballscenen denne høsten og vinteren.

Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter.

Tre av de siste fem årene har ikke Norge hatt lag som har klart å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League. I fjor var det ingen lag med. For to år siden klarte Rosenborg og Molde å kare seg videre- De samme to lagene deltok i gruppespillet også i sesongen 12/13.

Liker RBK-strategi

– At norske lag ikke klarer å hevde seg, forteller rett og slett litt om hvor norsk fotball står akkurat nå, sier Nils Johan Semb.

Samtidig ser han at det er tendenser til at også andre norske klubber enn Rosenborg har ambisjoner om å prestere i Europa.

– Rosenborg gjør de riktige grepene. De innser at dersom de skal opp på dette nivået, så må de styrke spillerstallen, sier Semb.

Da Rosenborg signerte Viking-angriperen Samuel Adegbenro tirsdag denne uken sa trener Kåre Ingebrigtsen at han ikke kom til klubben for at de skulle vinne Eliteserien, men fordi Rosenborg vil til gruppespill i en europacup.

– Rosenborg har tatt noen grep for å heve nivået i klubben uten at de ødelegger økonomien slik de gjorde sist de prøvde seg, sier Kjetil Kroksæter.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk