Fotball

Bryne våknet i andre omgang

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=297252">Strømmen — Bryne 2-4</a>:</strong> Tommy Bergersens menn lå under til pause, men slo grusomt tilbake på Strømmen stadion.</p>

Fotball AdeccoligaenNybergsund Stadion19.06.2011Nybergsund IL Trysil v Bryne 1-2Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportKlaus Vikesdal Petersen , Bryne jubler etter sin scoring
  • Olav Rege Olsen

Bryne, som stilte uendret etter 3-1-seieren mot serieleder Ranheim sist, hadde banespillet i store deler av den første omgangen mot Strømmen på Strømmen stadion, men slet med å komme til de helt store farlighetene i de første 45 minuttene.

17 minutter var spilt da Andreas Moen sendte vertene i føringen med et flott skudd fra 20 meters hold. Ballen føk inn bak inn i nettet, selv om Bryne-keeper Anders Kristiansen var borti den.

— Etter den gode prestasjonen mot Ranheim på onsdag var det viktig å nullstille. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk etter den første halvtimen i dag, men utover i kampen var det bare et lag på banen. Spillerne leverte en bra prestasjon i dag, sier en tilfreds Tommy Bergersen til Aftenbladet.no etter kampslutt på Strømmen.

Etter en snau halvtime ble Tommy Høiland spilt fint gjennom, men en svak avslutning ble avverget av Martin Jørgensen i Strømmen-buret.

Få minutter før pause var Sverre L. Larsen nær utligning for jærbuene. Unggutten satte hodet på et godt innlegg fra åtte meters hold, men uten utelling.

Statistikksenter 1.divisjon:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Våknet i andre omgang

Det var først i den andre omgangen at Bryne viste hva de virkelig er gode for. 48 minutter var spilt da Klaus Vikesdal Petersen utlignet for jærbuene. Et innlegg fra venstresiden havnet til slutt i beina til Bjerkreim-buen, som klinket læret i mål fra ni meters hold.

En toneangivende Vikesdal Petersen, sammen med Marius Helle og Esben Ertzeid, var nær ved å gi Bryne ledelsen fem minutter senere. Han kombinerte fint med Helle, men skuddet fra skrått hold ble så vidt avverget av Strømmen-keeper Jørgensen.

Samme duo var på ferde igjen kort tid etterpå, men da var det Helle som ikke fikk satt ballen i mål. Det gjorde imidlertid Sverre L. Larsen etter 64 minutter. Et fint innlegg fra venstreback Aleksander Midtsian ble slått inn i boksen, og Larsen satte fortjent inn 2-1-ledelsen for Bryne.

Jærbuene fortsatte kjøret mot Strømmen-målet og seieren var i realiteten aldri truet etter Larsens scoring.

- Vi trøblet litt de første 30 minuttene, men vi gjorde et bytte i pausen. Kim Robert (Nyborg) kommer inn og snur kampbildet litt. Vi hadde fokus på at vi skulle vende spillet via Esben Ertzeid på midten og få til innlegg fra kantene. Det var vi gode på, sier Bergersen.

Drømmescoring av Landro

Høyreback Vegar Landro fikk æren av å sette inn 3-1, på særdeles lekkert vis. Vikesdal Petersen ble felt like utenfor 16-meteren i det 74. minutt. Landro gjorde seg klar på dødballen og hamret ballen opp i krysset.

Sju minutter før full tid økte Helle til 4-1 på straffespark. Sverre L. Larsen ble dratt overende etter en duell inne i Strømmens 16-meter, og toppscorer Helle, som nå står med åtte seriemål, var iskald fra 11-metersmerket.

Frode Bjørnevik reduserte til 2-4 på straffespark to minutter, men vertene var aldri i nærheten av seieren i dagens oppgjør.

PS: Nyervervelsen Efe Prince Ehiorbo fikk sin debut for Bryne da han kom inn på banen etter 86 spilte minutter. Den tidligere Løv-Ham-spilleren erstattet Klaus Vikesdal Peteresen.

Les også

  1. Hønefoss utklasset Randaberg

  2. Topper tabellen

Les mer om

  1. Fotball 1. div