Haugesund valset over Stabæk med kjappe mål

<p>Allerede etter tre minutter var kampen i realiteten avgjort. Da ledet Haugesund 2-0.</p>

HAUGESUND 20120826.Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Stabæk. Haugesundspillere og målscorer Geir Ludvig Fevang (høyest) jubler etter 2-0 målet i eliteseriekampen mellom Haugesund og Stabæk på Haugesund Stadion søndag.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

HAUGESUND — STABÆK 4-1:

Stabæk fikk æren av å starte kampen i Haugesund. Men de beholdt ikke ballen lenge.

For etter bare 24 sekunders spill lå den i nettet bak Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen - tidligere i Haugesund.

Nikola Djurdjic fortsetter å bøtte inn mål. Dessverre for haugesunderne, nå for Helsingborg.

Med serberen med scoringsrekorden i klubben utleid til Hareides svenske klubb, er det kombinasjonen Alexander Søderlund/Pontus Engblom som skal utgjøre angrepstrusselen på topp for kveldens verter.

Og det var nettopp denne duoen som var sist på vertskapets ledermål.

Etter pent Haugesund-spill kom svenske Engblom presset, men alene med keeper Larsen.

Uegoistisk, og som et bevis på godt overblikk, trillet svensken ballen videre til landslagsspiller Søderlund, som enkelt kunne trille ballen over mållinjen.

Utsøkt fra Fevang

Stabæk fikk dermed igjen starte kampen. Men bare sekunder etter lå ballen igjen i Stabæk-nettet. Denne gang etter en scoring signert Geir Ludvig Fevang på et utsøkt langskudd løftet over en sjanseløs Larsen i Stabæk-buret.

Dermed stod det 2-0 til Haugesund idet kampen var knappe tre minutter gammel.

Bortelagets kalddusj av en start ble med dette om mulig enda kaldere i solskinnet i Haugesund.

Stabæk kom til Haugesund med bare én seier på de siste sju eliteserie-kampene. Etter lagets gode periode rundt månedskiftet mai/juni, hvor de vant mot både Lillestrøm og Vålerenga, har trepoengerne latt vente på seg. Forrige serierunde beseiret tabelljumboen imidlertid et Sandnes Ulf-lag i motvind med 2-1 hjemme på Nadderud.

Opptur for Myrestam

Men samme godfølelsen fra den seieren lot derimot vente på seg under deres vestlandsoppholdet i kveld. Veigar Páll Gunnarsson fikk tillit fra start etter sin tredje underskrift for Bærums-klubben, men islendingen måtte se Haugesund øke til 3-0 før laget hans hadde klart å skape en reel målsjanse.

De helhvites tredjescoring var signert nok en svenske, denne gang venstreback David Myrestam.

25-åringen betegnes som et av Sveriges største backtalenter, men Haugesunds venstreside, med Amer Osmanagic på venstre kant og nevnte Myrestam på backplassen, har ikke overbevist i sitt defensive arbeid i lagets siste kamper, mot henholdsvis Vålerenga på hjemmebane og Brann i Bergen.

Men etter 23 minutter kombinerte vertenes svensker fint i hjørnet av Stabæks sekstenmeter. Engblom spilte en løpsvillig Myrestam alene med Stabæks sisteskanse, og backen fikk seg aldri så liten opptur idet han fikk se egen avslutning øke hjemmelagets ledelse ytterligere.

Redusering på overtid

I siste del av førsteomgangen klarte bortelaget å mobilisere seg noe bedre bakover.

Og i det ene tilleggsminuttet som fjerdedommer hadde lagt til, fikk også laget en sårt trengt redusering ved Bjarte Haugsdal. Angriperen mottok en ball fra Fredrik Brustad inne i boksen, vendte fint med en Haugesund-forsvarer i ryggen, og fikk plassert ballen under keeper Kristiansen i omgangens siste sekund fra rundt sju-åtte meter.

Klikk klakk, og 4-1

Fem minutter ut i andre omgang vartet Haugesund opp med angrepsfotball fra de øverste hyllene.

Etter presist ett touch-spill langs Stabæks sekstenmeterstrek, endte ballen hos Engblom. Svensken la følsomt igjen til Håvard Storbæk, som fikk tid og rom til å plassere ballen opp i Jan Kjell Larsens høyre hjørne, og til en 4-1-ledelse for hjemmelaget. Petter Belsviks spillere gjorde fint lite annet enn å observere.

Dette var Engbloms tredje målgivende i kampen.

Ufarlige Stabæk

Etter Storbæks scoring klarte Stabæk å organisere seg noe bedre defensivt med både backfireren og midtbanen, og laget klarte å stoppe Haugesund-kontringene før de førte til flere farligheter.

Men selv med ballen i egne rekker så bæringene tannløse ut fremover. Tidligere storscorer Veigar Páll Gunnarsson hadde Haugesunds Trygve Nygaard i hælene nærmest uansett hvor han befant seg, og klarte ikke å utrette underverker på topp. Og mot slutten av kampen var han nærmere å få sitt andre gule kort for dagen, enn han var nettkjenning.

Stabæk har scoret skarve 17 mål på 20 kamper i årets eliteserie, noe som gir ett snitt på 0,85 mål per kamp. Med 48 mål i mot er det liten tvil om at Belsvik har en jobb å gjøre også i den enden av banen, men skal man vinne fotballkamper, må man score mål.

Og da må man skape sjanser og komme til avslutninger. Dem hadde Stabæk to av i Haugesund.

Grindhaug og Haugesund virket tilfredse med tingenes tilstand, og giret ned mot slutten av kampen. Dermed endte det med en komfortabel hjemmeseier i Haugesund i kveld.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering