Liverpool og Salah knuste West Ham i London

Tre effektive minutter fra Liverpool i første omgang var nærmest nok til å avgjøre kampen mot West Ham. Liverpool vant til slutt overbevisende 4-1.

Mohamed Salah (t.h.) og Emre Can resier fra London med tre poeng.
  • NTB

Liverpool viste hvor effektiv en fotballkamp kan vinnes i London lørdag kveld. Kampen var nærmest avgjort etter tre dødelig effektive minutter i første omgang.

Da West Ham klarte å få til en utligning i andre omgang, svarte Liverpool i neste angrep og avsluttet kampen med storspill.

– Innstillingen vår var at vi ville bruke farten og satse på kontringer. Det klarte vi virkelig, og det første målet var helt briljant, sa Jürgen Klopp intervju vist på TV 2 Sport Premium etter kampen.

– Det var ikke en enkel kamp. Det ble intenst, og det var veldig viktig at vi responderte med en gang da West Ham reduserte, sa målscorer Alex Oxlade-Chamberlain.

Les også

Tjærnås-analyse før toppkampen: Denne mannen utgjør forskjellen

Les også

Han erstattet Deila for halvannet år siden. Utrolige Celtic har fortsatt ikke tapt.

Mane tilbake fra skade

Bortelaget hadde ikke vist noe tendenser til storspill før de tre minuttene fra det 21 minutt.

Alt startet med hjørnespark fra West Ham. Mohamed Salah fikk tak i klareringen og spilte fri Sadio Mané som var tilbake tidligere enn ventet fra flere ukers skadeopphold.

Han satte stor fart mot motsatt banehalvdel, et ryggende hjemmeforsvar hang ikke med og Salah fikk ballen tilbake og avsluttet i det høyre hjørnet helt alene med Joe Hart.

Bare to minutter etter ble det mål etter nytt hjørnespark, denne gangen for Liverpool. Corneren fra Salah gikk via Noble og rett i Hart, men Joel Matip var på rett plass og bredsidet returen inn til 2-0.

Uten å ha dominert eller hatt de store sjansene ledet Liverpool 2–0 til pause.

Alex Oxlade-Chamberlain jublet etter å ha scoret sitt første seriemål for Liverpool.

Chamberlains første mål

Effektiviteten fortsatte på London Stadium i andre halvdel. Hjemmelaget øynet håp da Andre Ayew slo inn fra høyrekanten mot Manuel Lanzini som dro seg forbi Gomez og vippet ballen inn i det lengste hjørnet.

Men Liverpool trengte bare ett angrep på å slukke håpet om hjemmeseier. En strålende Roberto Firmino vendte opp, satte fart og fant Alex Oxlade-Chamberlain på høyresiden.

Den tidligere Arsenal-spilleren avsluttet rett på Hart, men landslagskeeperen måtte gi retur og der dukket samme mann opp.

Forsøk nummer to resulterte i Chamberlains aller første seriemål for Liverpool, og nok et effektivt bortemål.

Etter 76 minutter viste Mane og Salah nok en gang samarbeid av høy klasse. Mane fikk ballen på egen banehalvdel, dro av to West-Ham spillere og la ballen perfekt til Salah. Egypteren tok ballen ned før han banket til og traff klokkerent i hjørnet bak en sjanseløs Hart.

– Dette var en veldig god prestasjon som avsluttet en god uke. Salah og Mane var fantastiske, sa en svært fornøyd Liverpool-manager.

Kampen endte med 4-1 til Liverpool som dermed er oppe på 19 poeng, som er lik poengsum som Arsenal og Chelsea som spiller søndag.

Slaven Bilic og West Ham har en svært tung periode og er på 17. plass, poenget foran Swansea under streken.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk