Tre nordmenn jublet for svensk seriegull

Malmö med tre nordmenn på banen sikret klubbens 20. ligatittel.

Andreas Vindheim (t.v), Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget kan se tilbake på en sesong som endte med gull. Her poserer de for fotografen etter mandagens match.

Malmö er seriemestere i Allsvenskan tre runder før slutt. Mandag ble gullet sikret med 3-1-seier over Norrköping.

Det er 20. gang at klubben går til topps på øverste nivå i svensk fotball.

Jo Inge Berget spilte hele kampen og kunne starte feiringen sammen med lagkameratene etter kampslutt. Det samme kunne Andreas Vindheim og Magnus Wolff Eikrem som entret banen som innbyttere etter henholdsvis 38 og 77 minutters spill mandag.

Med tre serierunder igjen å spille har Malmö ti poeng til gode på tabelltoer AIK. Det betyr at det ikke lenger er mulig å innhente skåneklubben.

– Forrige gang vi vant gull satt jeg på tribunen. Nå er jeg midt i begivenhetenes sentrum. Det føles spesielt at det er gull nummer 20, sa kaptein Markus Rosenberg.

– Dette føles veldig bra. Vi kjørte over dem i annen omgang, sa Malmö-trener Magnus Pehrsson etter å ha sett laget sitt snu 0–1 til 3-1-seier.

Les også

Det kan bli morsomt å være norsk i VM. For Åge Hareide.

Snudde

Det var nemlig lenge en vrien oppgave å sikre seg de nødvendige poengene på bortebane mandag. David Moberg Karlsson sendte Norrköping i ledelsen tidlig i kampen med et strålende skudd, og ved pause var fortsatt hjemmelaget foran.

Gjestene fra Malmö hadde samtidig en snuoperasjon på lager de siste 45 minuttene.

Carlos Strandberg sto bak den tidlige utligningen etter forarbeid av danske Anders Christiansen. Etter en time var så kampen snudd. Den danske midtstopperen Lasse Nielsen møtte et hjørnespark fra nevnte Christiansen og skallet inn 1–1.

Trippelgull

Nielsen kan nå kalle seg seriemester i tre forskjellige land – Sverige, Danmark og Belgia. På spørsmål om hvilket ligagull han satte høyest, sa dansken:

– Det er selvsagt dette. Det er bare å se på fansen. Det var godt å få avgjøre nå og ikke måtte vente.

Med seks minutter igjen å spille fikk så Christiansen drømmetreff og satte punktum for en strålende kveld med en vakker scoring.

Dermed kunne gullfeiringen starte for Malmö-spillerne.

I mandagens øvrige kamp i Allsvenskan vant Kalmar 2–0 hjemme mot Hammarby. Mats Solheim var uheldig og gjorde selvmål da hjemmelaget tok ledelsen.

(©NTB)