Slik skal Gutan berge plassen

Tapet mot Kristiansund kan gjøre de største optimister til tunge pessimister. Men TIL-spillerne er fortsatt sterk i troen på at plassen i Eliteserien sikres i høst.

Tromsøs trener Simo Valakari etter 1-4-tapet mot Kristiansund.

Det ydmykende 1–4-tapet søndag forverret TILs tabellsituasjon. Gutan er nå fire poeng bak nettopp Kristiansund som har kvalikplassen i Eliteserien. Det er fem poeng opp til Sogndal på trygg grunn.

TIL har en kamp mindre spilt enn sine bunnrivaler.

Kaptein i søndagens 1–4-tap mot Kristiansund, Magnar Ødegaard, ordlegger seg slik om TILs sjanser i bunnstriden.

– Jeg er veldig sterk i troen på det (at TIL berger plassen), fordi vi har vært gode etter ferien - bortsett fra denne kampen her. Vi har nesten fått et nytt spill, og nå har vi mange kamper hjemme på Alfheim. Der skal vi tørre å slippe ned skuldrene, og vi skal spille fotball og ha det litt artig, rett og slett. Det tror jeg vi må, sier Ødegaard til iTromsø i intervjusonen etter kampen.

– Slag i trynet

Også Ulrik Yttergård Jenssen peker på kampene før Kristiansund-tapet.

– Da synes jeg vi har vært veldig, veldig god. Vi må tilbake dit. Vi fikk oss et slag i trynet i dag, men det skal vi glemme fort. Vi skal jobbe med det vi trenger å jobbe med, og så skal vi komme mye sterkere tilbake neste gang, sier Yttergård Jenssen.

– Vi må gå i oss selv og gjøre en mye bedre prestasjon neste helg, legger han til.

Mange hjemmekamper

Fire av de fem neste oppgjørene i Eliteserien er hjemme på Alfheim: Sarpsborg 08 (17. september), Odd (21. september), Lillestrøm (1. oktober), Rosenborg (14. oktober). Strømsgodset er motstanderen borte innimellom her (24. september).

– Hver kamp er en nøkkelkamp nå. Jeg tror vi må ta poeng borte også for å berge plassen. Men selvfølgelg er Alfheim en veldig viktig arena for oss. Vi har snakket om at vi skal være bra hjemme. Det starter egentlig der. Men vi må være bra borte også, om vi skal berge plassen, sier Gjermund Åsen.

TIL ble til tider rundspilt av Kristiansund søndag.

– Viking tapte. Det er jo positivt...

– Vi må bry oss om oss selv. Det er ti kamper igjen. Framstår vi sånn her de neste kampene, berger vi ikke plassen. Så enkelt er det, sier Åsen.

Føler supporternes støtte

Simo Valakari sier at det «positive» med søndagens kamp er at det bare er tre poeng tapt. Det er fortsatt 30 poeng å spille om for TIL.

– Vi vet situasjonen vår. Vi må vinne kamper. Mot Kristiansund kunne vi ikke vinne og det var rett og slett ikke godt nok. Vi jobber hardt hver eneste dag for å forbedre oss, sier treneren.

– Hva er meldingen til supporterne etter prestasjonen mot Kristiansund?

– Det var glimrende at det igjen kom så mange TIL-supportere og så på oss. De støtter oss. Jeg kan garantere at vi gjør alt vi kan for å bli bedre, sier Valakari.

I kampen mot Sarspborg 08 er for øvrig Simen Wangberg, Lasse Nilsen og Christian Landu-Landu tilbake etter suspensjon.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk