Fotball

Tre spisser kan forsvinne

<p>Roman Kienast vil trolig være den mest attraktive spilleren i sommerens overgangsvindu, mens Markus Ringberg og Olivier Karekezi begge er nær en Briskeby-exit. Klubbens kreditorgjeld kan presse HamKam til å slippe tre spisser i sommer.</p>

Fotball / FootballLa Manga - Spain06.03.2007Hamarkameratene v Aalesund 1-4Foto: Morten Olsen, DigitalsportMarkus Ringberg - HamKam Digitalsport

 • Marius Skjelbæk

kienast H-A

BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEHAMAR 20080824: FFK's Ardian Gashi (t.v), HamKams Olivier Karekezi og Jan Michaelsen under eliteseriekampen mellom HamKam og Fredrikstad på Hamar. Kampen endte 1-1.Foto: Geir Olsen / SCANPIX Olsen, Geir

HAMAR: Både Markus Ringberg og Roman Kienast er Bosman-spillere, og i tillegg klubbens to best betalte spillere.

De siste kampene har Kienast vist et toppnivå ikke mange andre i 1.divisjon kan skilte med.

Det gjør ham også til HamKams mest attraktive spiller, i tillegg til at prisen kan bli presset opp i millionklassen.

Med tanke på østerrikerens kontrakt, er også denne sommeren klubbens eneste mulighet til å sikre seg penger for angriperen.

Det betyr i så fall at tre spisser kan forsvinne ut av korridorene på Briskeby etter 1. august.

Tøff balansegang

– Vi har kuttet på nesten alt vi kan, men vi må kutte mer. Spillersalg er noe som vil skje i sommer, og det er interesse for flere spillere. Det er også noe vi ønsker, forteller sportskoordinator Svein Inge Haagenrud.

Han og resten av HamKam-ledelsen går en sommer med en rekke vanskelige problemstillinger i møte.

Som tidligere presentert, vil det økonomisk sett være helt ideelt å selge Roman Kienast, både med tanke på at klubben vil spare noen hundre tusen på lønnsbudsjettet, og at det i beste fall kan rulle noen millioner rett inn på egenkapitalen for å kvitte seg med kreditorgjelden.

På den annen side er det klart at Kienast akkurat nå kanskje er klubbens viktigste spiller i jakten på opprykk. Det samme gjelder også Markus Ringberg.

– Det er en tøff balansegang. Vi står overfor mange vanskelige dilemmaer. Vi ønsker å rykke opp, og vi ønsker å ha det beste laget.

– Ikke gunstig

Et salg av Olivier Karekezi har vært forventet lenge på Briskeby:

– Olli har nesten ikke vært med etter at Vegard (Skogheim) tok over, og han ønsker selv å gå. Han er derfor veldig salgbar, forklarer Haagenrud.

Om lag to millioner er, etter det HA-sporten erfarer, rwanderens verdi, og nå gjenstår kun samtaler mellom Al-Ahly og HamKam.

Det er derfor situasjonen rundt de to andre spissene som er vanskelig i Kamma:

– Det er ikke gunstig å selge både Ringberg og Kienast, hvis det blir aktuelt. Vegard har sagt han vil ha det laget han har, men han er også veldig inneforstått med den økonomiske situasjonen, forteller den tidligere HamKam-keeperen.

– Men det er ikke noe konkret på denne fronten ennå, så vi får bare vente og se hva som skjer, presiserer han.

– Mjällby vil ha meg

I lørdagens HA ble det spekulert i at Markus Ringberg var på vei til svenske Mjällby.

– Jeg har vært på ferie i Sverige, og har besøkt klubben og diskutert litt i forhold til en overgang. Om det blir i sommer eller etter sesongen, vet jeg ikke ennå.

– Vil Mjällby ha deg nå i sommer?

– Ja, de er interessert i det, svarer Ringberg.

– Vil du forlate HamKam nå i sommer?

– Jeg vil bidra mest mulig til at HamKam skal rykke opp i eliteserien, og jeg trives veldig godt. Men vi får se hva som skjer, sier Ringberg.

En eventuell Ringberg-overgang vil være vederlagsfri, og hjelper ikke HamKams truede økonomi med annet enn at svenskens utbetalinger fjernes fra lønnsbudsjettet.

Kort oppsummert vil derfor HamKam, uten et Kienast-salg, stå igjen med drøyt to millioner hvis Karekezi-overgangen går i boks, og spare noen hundre tusen dersom Ringberg forsvinner.

Daglig leder i HamKam, Tor Rullestad, har tidligere uttalt at gjelden er på mellom en og ti millioner kroner.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Fotball 1. div

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Risikerer å måttegi bort spillere

 2. FOTBALL

  Ringberg-overgangen strandet

 3. FOTBALL

  Kan havne i Sverige nå

 4. FOTBALL

  Ringberg kan gå gratis i sommer

 5. FOTBALL

  Selges trolig i sommervinduet

 6. FOTBALL

  Kan få to millioner for Olivier Karekezi