Dette lokale TIL-talentet skal signere for Ødegaard-agent

Han var sentral i Martin Ødegaards overgang til Real Madrid. Nå skal Tore Pedersen (47) være Jostein Maurstad Gundersens (21) agent.

TIL-spiller Jostein Gundersen har fått Tore Pedersen (innfelt) som agent.

ALFHEIM (iTromsø): Pedersen har vært involvert i en rekke store overganger som agent gjennom mange år. Han er også kjent som A-landslagsspiller for Norge, og spilte 45 landskamper på 1990-tallet. Han har solgt spillere som John Arne Riise og Alexander Tettey.

Mest kjent er agenten dog for sin rolle i forbindelse med overgangen til Martin Ødegaard fra Strømsgodset til Real Madrid i 2015. Pedersen var også sentral da Ødegaard ble lånt ut til Heerenveen i vinter.

En av de nyeste i «stallen» til fotballprofilen er tromsøværing og TIL-spiller Jostein Gundersen.

Les også

Denne tromsøværingen har på ny gjort TIL-ledelsen interesserte

– Tore var i Tromsø og møtte meg før jul, og da fikk jeg et veldig godt inntrykk av han. Vi har ikke det formelle på plass, men jeg skal skrive under en avtale i nær fremtid, sier Gundersen til iTromsø.

– Kloke råd

Like fullt er de nærmeste støttespillerne i egen familie for Gundersen. Pappa Bjørn Hilmar Gundersen, mamma Lisbeth Maurstad og den seks år eldre storebroren Torbjørn Maurstad Gundersen er de som i hverdagen hjelper talentet.

Her står Jostein Gundersen utenfor bortegarderoben på Aspmyra etter å ha vunnet 3–0 mot Bodø/Glimt i juli 2016 sammen med pappa Bjørn Hilmar Gundersen og mamma Lisbeth Maurstad.

– Noen føler kanskje at de trenger en agent som samtalepartner i hverdagen, men det har jeg igjennom familien, sier Gundersen.

Storebroren har han alltid sett opp til, og trent mye med i sine yngre dager.

– Jeg får mange kloke råd av familien min, og de er fine å diskutere med når man tenker på ting. På godt og vondt deler jeg alt med dem, sier Gundersen.

TIL-helten scoret foran mamma og pappa: - Jostein har alltid vært målbevisst

– Jostein kan nå langt

Kontakten med Pedersen oppsto i høst og etter å ha rådført seg med pappa Bjørn Hilmar tok 21-åringen valget.

– Pappa er den som så langt har hjulpet meg med kontraktene, så han blir kanskje litt skuffet når han nå har fått sparken som agent, spøker Gundersen og ler.

Tore Pedersen har over lengre tid fulgt stoppertalentet som debuterte for TIL helt tilbake i november 2014. Agent-profilen har fra før TIL-trioen Kent-Are Antonsen, Magnar Ødegaard og Thomas Lehne Olsen i sin stall.

– Jostein er en god solid midtstopper som kan utvikle seg videre. Nå handler det om å ta en fast plass i TIL først, så får vi ta det derfra, sier Pedersen på spørsmål om hvordan han ser på Gundersens fremtid.

Har vunnet med Gundersen

21-åringen signerte i høst en avtale ut 2020-sesongen. Det betyr at tre og et halvt år gjenstår av avtalen for den duellsterke stopperen.

– Jostein er en type stopper som er litt savnet i norsk fotball. Jeg tror Jostein kan nå langt, sier Pedersen til iTromsø.

Etter å ha startet 11 eliteseriekamper i forrige sesong har Gundersen i 2017 startet to av fire oppgjør så langt. Mot Odd mandag 2. påskedag ble han benket.

– Jeg var skuffet og synes der og da at det var urettferdig. Nå ser jeg derimot fremover, og håper på flere muligheter, sier Gundersen.

Statistikken har han i hvert fall på sin side i 2017. De to kampene han har startet er de to TIL har vunnet. Søndag venter et Stabæk i medvind på Alfheim.

– Den statistikken har gitt selvtillit, og hvis man klarer å opprettholde det er det jo fint. Men i kampene jeg har spilt har det vært marginer, sier Gundersen.