Fotball

Barcelona får nådeløs kritikk: - Det er fem-seks spillere som ikke burde fått lov til å bruke drakta

Spanske Sport trekker fram blytung påskesymbolikk i sin

Må håpe på nok et mirakel for å holde liv i Champions League-drømmen.

  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

JUVENTUS-BARCELONA 3–0

Barcelona er på nytt på vei ut av Champions League. Etter tapet mot Juventus må de nok en gang håpe på et mirakel på Camp Nou. De slo riktignok tilbake og sikret plassen i kvartfinalen etter å ha tapt 0–4 mot PSG i Paris, men katalanerne er uansett i stortrøbbel etter å ha tapt 0–3 i Torino tirsdag kveld.

Spanske og internasjonale medier er selvfølgelig lite imponerte over Barcelonas prestasjoner i går. Selv om de hadde store sjanser til å score, maktet hverken Neymar, Messi eller Suarez å finne nettmaskene bak keeperveteranen Buffon.

Les også

Barcelona på vei ut av Champions League – trenger et nytt mirakel

Påskesymbolikk

Barcelona-baserte Sport er nådeløs, og drar fram blytung påskesymbolikk i sin forside onsdag morgen. Over bildet av Barcelona-trener Luis Enrique med hendene i været, lik Jesus på korset, har de skrevet tittelen «Korsfestet».

På børsen er det særlig en forsvarsspiller som blir slaktet av Sport. Franske Jeremy Mathieu får en ener, og avisen mener at han gjennomførte «nok en frustrerende kamp». Mathieu spilte kampen som en tredje forsvarsspiller på venstresiden, og får skylden for i alle fall ett av målene. Franskmannen ble tatt av banen i pausen.

På kommentatorplass levner de liten sjanse for et nytt mirakel i byen ved Middelhavet.

– Mirakler skjer bare en gang. Barcelona brukte sin sjanse mot PSG. Det smertefulle tapet mot Juventus betyr at de må tro på nok et episk comeback. Men italienerne er ikke franskmenn. Juventus forsvar vil ikke vakle på Camp Nou. Vi må drømme om et comeback, men dette mirakelet er nesten umulig, skriver avisens sportskommentator Lluís Mascaro.

Barcelona-laget får også knallhard kritikk fra en engelsk fotballegende.

– Det er mange av Barcelona-spillerne du kan tenke at ikke hadde spilt for Barcelona for tre år siden - for mange navn til å nevne. Det er fem eller seks på det laget som ikke en gang burde fått bruke drakten, mener Rio Ferdinand ifølge The Mirror.

Paulo Dybala ble kampens store spiller med sine to mål
Les også

Meldingen Barcelona ikke trengte: Neymar mister «El Clásico»

– Sjokkert og ute av stand til å reagere

Francesc Aguilar, kommentator i Mundo Deportivo er også nådeløs mot Barcelona-spillet.

– Barcelona-treneren har igjen sitt lag i 3–4–3, som verken fungerte i forsvar eller i angrep. Barcelona sløste bort mye av det man oppnådde med comebacket mot PSG. Men de har ikke annet valg enn å prøve igjen, skriver han.

Les også

Juventus nærmer seg Serie A-tittelen etter Cuadrado-scoring

Kommentator i AS, Alfredo Relano, mener spilleroppsettet til Barcelona har mye av skylden.

– De kom med et dårlig lagoppsett, 3–4–3 fungerte ikke i det hele tatt. Higuain tok seg av de tre forsvarerne, mens Paulo Dybala kom fra dypet og viste seg vanskelig å plukke opp. Han scoret to fine mål, men ingen presset han, skriver han i AS.

Stemningen er forståelig nok høyere i italienske aviser. La Republicca gir Dybala 8 på børsen og sier at han nå offisielt er en av de store fotballspillerne

Les mer om

  1. FC Barcelona
  2. Juventus FC