Fotball

Dette Liverpool-tallet er det verste på 53 år: – Amatørmessig!

Jürgen Klopps mannskap ydmyket av Tottenham og Premier League-toppscorer Harry Kane.

Phillipe Coutinho og Liverpool tapte stygt mot Tottenham søndag, Foto: REUTERS

  • Nicholas Bergh
    Journalist

TOTTENHAM-LIVERPOOL 4–1

Oppgjøret mellom Tottenham-Liverpool brakte med seg forventninger om en målfest. Det ble det også, men det var først og fremst Liverpool det gikk ut over.

Tottenham vant 4–1. Måten målene kom på vil igjen føre til søkelys mot Liverpools forsvarsspill.

– Hele kampen, hele resultatet, var vår feil. Tottenham var gode, de måtte være gode, men vi gjorde det for lett for dem, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

Tabellen er nå dyster lesning for Liverpool-fansen. Storklubben er nummer ni, men «mål mot»-kollonen er kanskje enda mer alarmerende. Klubben har nemlig sluppet inn 16 mål på ni kamper. Det er det høyeste antallet siden 1964, ifølge statistikkbyrået Opta.

– Amatørmessig

Det er sterke kontraster til søndagens motstander Tottenham. Mauricio Pochettinos lag har kun sluppet inn seks mål og er nummer tre på Premier League-tabellen.

Allerede etter fire minutter fikk vi et varsel om hva som var i vente. Etter et innkast løftet Kieran Trippier ballen over Liverpools backrekke. Harry Kane var imponerende effektiv med bredsiden, men det hele så altfor enkelt ut.

– Det tidlige målet var veldig viktig, fra dette «monsteret», sa Son og smilte til Kane i et fellesintervju vist på TV 2 etter kampen.

– Utrolig, vi ville starte med høyt tempo og få i gang supporterne. Det er akkurat det vi gjorde, sier Kane.

Åtte minutter etter 1–0-målet kom mer av det samme. Liverpool-stopper Dejan Lovren feilberegnet fryktelig etter en lang ball. Harry Kane tok ned ballen og sentret. Son Heung-min gjorde ingen feil og scoret 2–0.

– Det er amatørmessig forsvarsspill! sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

Les også

José Mourinho steilet da han hørte uttalelsen fra egen spiller etter sjokktap

Bytte etter 31 minutter

Lovren, som ble et slags symbol på Liverpools vansker, ble byttet ut allerede etter 31 minutter. I etterkant bekreftet Klopp at stopperen ikke hadde vært skadet.

Liverpool fikk et lyspunkt da Jordan Henderson praktfulle målgivende pasning tillot Mohamed Salah å redusere. Det flotte arbeidet var imidlertid forgjeves like før pause, da Dele Alli økte Tottenhams ledelse etter enda mer passivt forsvarsspill.

I andre omgang var det tid for Harry Kane igjen. Tottenham-spissen pirket ballen i mål etter en dødball. Dermed er han Premier League-toppscorer med åtte scoringer etter ni serierunder.

NB. Dagens kamp på Wembley slo tilskuerrekorden i Premier League. 80.827 skal ha vært innenfor murene på nasjonalanlegget.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City35255572264680
2Manchester United342010467363170
3Chelsea351810755322364
4Leicester City351961063432063
5West Ham United351771155451058
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Liverpool FC
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Premier League