Fotball

Lukaku: – Mourinho overbeviste meg om å spille for United

Romelu Lukaku innrømmer nå at Jose Mourinhos planer om å gjenreise Manchester United var et prosjekt han ikke kunne takke nei til å være en del av.

Romelu Lukaku har allerede åpnet målkontoen for Manchester United.

Den belgiske fotballstjernen ble nylig hentet til Old Trafford fra Everton. Ifølge velinformerte Sky Sports skal avtalen klubbene imellom ha en samlet verdi på opp mot én milliard kroner.

Chelsea var lenge favoritt til å sikre seg Lukakus ettertraktede signatur, men United kastet seg inn i kampen og sikret seg belgieren foran øynene på Premier League-rivalen.

Måltyven har signert en lukrativ treårsavtale med sin nye arbeidsgiver.

Kun på ferie

Forut for overgangen dukket det opp bilder i britiske medier av en ferierende Lukaku, som tilbrakte late dager i USA sammen med Uniteds franske midtbanestjerne Paul Pogba. De to er gode venner, og det ble spekulert høyt i at Pogba spilte en avgjørende rolle for at Lukaku endte opp på Old Trafford.

Det avviser nå hovedpersonen selv.

– Vi var bare på ferie sammen. Til sjuende og sist var det jeg som måtte ta mine egne valg, sier Lukaku til Sky Sports.

– Det var samtalen jeg hadde med manageren som overbeviste meg mest, planene han hadde og hvordan han ville gjenreise klubben. Han ønsket meg som en viktig del av det, tilføyer han.

Lukaku skal nå ta opp arven etter forrige sesongs toppscorer Zlatan Ibrahimovic. Borte er også Uniteds mangeårige stjerne Wayne Rooney, som har vendt tilbake til moderklubben Everton.

Skal gripe sjansen

Forventningene stresser ikke Lukaku.

– Det føles fantastisk å være United-spiller. Det er noe jeg alltid har ønsket, sier han.

– Jeg har alltid ønsket å spille for en klubb av denne størrelsen. Nå er jeg her, og jeg skal benytte sjansen og levere så mye jeg klarer for klubben, tilføyer måltyven.

Den siste tiden oppkjøringskamper i USA har vist at Lukaku allerede er i ferd med å finne seg til rette. To scoringer har det blitt så langt.

24 år gamle Lukaku endte på 25 ligamål for Everton forrige sesong. Belgieren er den første utenlandske spilleren i historien som har nådd 80 Premier League-scoringer før fylte 24 år.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea22127345172843
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Romelu Lukaku
  3. Manchester United