Fotball

Neymar scoret. Så gråt han på pressekonferansen etterpå.

– Jeg ber dere stoppe, sa stjernespilleren.

Neymar scoret i fredagens kamp mot Japan. Han gråt på pressekonferansen etterpå.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

JAPAN-BRASIL 1–3

Blant alle kandidatene til å vinne Fotball-VM, er Brasil én av de største. Torsdag var de overlegne da Japan ble slått 3–1 i en treningskamp i Lille, Frankrike.

Det var imidlertid ikke sprudlende stemning på pressekonferansen i etterkant. Neymar forlot lokalet gråtende, ifølge mediene som var til stede.

De siste ukene har det vært avisskriverier om at Neymar er på kant med to viktige skikkelser i Paris Saint-Germain: lagkamerat Edinson Cavani og trener Unai Emery. Det var dette temaet som gjorde den brasilianske superstjernen emosjonell etter Japan-kampen.

– Jeg ber dere stoppe å finne på historier som ikke er sanne, sa Neymar ifølge AFP.

– Jeg er i PSG fordi jeg ville være der. Det går skikkelig bra. Jeg er veldig glad og motivert. Jeg er en spiller som vil gi alt på banen, forklarte den tidligere Barcelona-spilleren.

Les også

Detaljen på Spanias VM-drakt har ført til bråk. En eldgammel konflikt er årsaken.

Lidenskapelig forsvarstale

I en ligakamp mot Lyon i september nektet Edinson Cavani Neymar å ta et straffespark. I ukene etter skrev franske medier om en splid mellom stjernespillerne.

De siste ukene har det dessuten vært påstander om at Neymar allerede vil bort fra PSG, kun måneder etter at den franske klubben gjorde ham til tidenes dyreste fotballspiller.

Brasilis landslagssjef Tite har tilsynelatende et varmt forhold med Neymar. Her er de sammen under en trening i mars.

Den brasilianske landslagssjefen Tite satt ved siden av Neymar på fredagens pressekonferanse. Tite kom med et lidenskapelige forsvar av Neymar - noe som fikk frem tårene hos den brasilianske fotballstjernen. Neymar klemte også Tite under seansen.

– Folk sa alltid at jeg hadde problemer med Neymar. Vi er lei av å høre det. Han har personlighet og karakter, sa Tite.

– Vi er ikke perfekte, vi er mennesker. Noen ganger reagerer vi på feil måte. Jeg gjorde det i min karrière. Men vi må være forsiktige når vi snakker om menneskers karakter. Jeg kan snakke om Neymars karakter, personlighet og store hjerte, fortsatte Tite, som virkelig har fått fart på Brasil etter han tok over trenerjobben i juni 2016.

Les mer om

  1. Neymar