- Skulle heller ønske Brann kom her for å spille sitt eget spill

<p>HAUGESUND (<a href="http://fotball.bt.no/" target="_blank">bt.no</a>): Branns kampplan var langpasninger. Det gjennomskuet Haugesund-treneren tidlig.</p>

HAUGESUND 20120401.Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Brann. Haugesunds Alexander Toft Søderlund prøver et brassespark i eliteseriekampen mellom Haugesund og Brann på Haugesund Stadion lørdag. Branns Zsolt Korcsmár (t.v.) og Branns Kim Ojo. Resultatet ble 2-1.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
HAUGESUND 20120401.Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Brann. En fornøyd Haugesundtrener Jostein Grindhaug i mixed zone etter eliteseriekampen mellom Haugesund og Brann på Haugesund Stadion lørdag. I bakgrunnen Haugesunds Nikola Djurdjic. Resultatet ble 2-1.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

— Brann har spillere som passer til å spille slik, sier Jostein Grindhaug.

I vanskelige tider satser gjerne lag å holde nullen og slå langt. Mot Haugesund lørdag kveld var det Branns kampplan.

- Vi visste at Haugesund ville presse høyt. Planen vår var å drepe deres entusiasme med å slå langt over dem, og ikke la dem få brudd i midtbanen. Det fungerte, og vi kriget bra. Det er tungt å sitte igjen med null poeng , sier dagens Brann-kaptein Lars Grorud.

Trener Rune Skarsfjord sa etter han hadde analysert kampen mot Strømsgodset, at Brann hadde slått for lite langt når Strømsgodset lå i etablert forsvar. Lørdag var strategien at Brann skulle ligge bak, nekte Haugesund bakrom og slå langt mot den enslige spissen Kim Ojo.

— Vi skulle være veldig direkte i spillet vårt, og det lyktes vi med, synes Grorud.

Motgang på fotballbanen, fører ofte til at trenere satser på å forenkle spillestilen. Det betyr fort å tette igjen bak og slå langt mot en høy spiss. Skarsfjord avviser at Brann nå vil bli et rent langpasningslag.

— Jeg synes vi fant en bra balanse i dag. Vi varierte spillet, sier Skarsfjord.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug mener Brann har spillere som passer perfekt til å spille en fotball der det viktigste angrepsvåpenet er å slå langt på Ojo.

— Brann var flink til det de prøvde på i denne kampen, de pakket bra igjen og slo langt på Ojo. Alle har ikke spillere til å spille på den måten, men Brann har det. Likevel, jeg skulle ønske at de heller kom her for å spille sitt eget spill, sier Grindhaug.

- Synes du Brann var feige?

— Jeg vil ikke si de var feige, men de har spillerne til å ligge bakpå og slå langt.

Med marginene på sin side, kunne Brann fått mer med seg fra Haugesund stadion enn 0 poeng. Det er Grindhaug enig i.

— Vi hadde marginene med oss. Brann hadde store sjanser, sier Haugesund-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk