Fem ting som kan gi Solskjær håp før skjebnekampen mot PSG

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United står overfor en nesten umulig oppgave i Paris. Dette taler for og imot et lite Manchester United-mirakel.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United står overfor en nærmest umulig oppgave.

Engelskmennene tapte 0-2 hjemme mot Paris Saint-Germain i den første av to 1/8-finaler i mesterligaen for tre uker siden. Oppgaven blir heller ikke enklere av at de mangler en rekke stjerner før returoppgjøret onsdag kveld i Paris.

Anthony Martial, Juan Mata, Jesse Lingard, Nemanja Matic og Alexis Sánchez er blant dem på skadelisten. I tillegg må lagets kanskje største stjerne, Paul Pogba, stå over etter å ha blitt utvist på Old Trafford.

Selv uten skadetrøbbel og et dårlig utgangspunkt ville Solskjær stått overfor en formidabel oppgave. Paris Saint-Germain har 14 strake seire på hjemmebane i serien.

Dette kan gi håp

Men det er ikke over.

Sett med Manchester United-øyne er det fortsatt noen ting som gir grunn til håp:

  • Rødtrøyene har vært i formidabel form på bortebane siden Solskjær tok over klubben. I ligaen har de seks av seks seire og målforskjell på 15-2. En av dem var på Wembley mot topplaget Tottenham. I tillegg har de slått ut storklubber som Chelsea og Arsenal på bortebane i FA-cupen.
  • Paris Saint-Germain har røket ut tidligere etter å ha hatt glimrende utgangspunkt. I 2017 ledet laget 4-0 mot Barcelona etter hjemmekampen, men etter en minneverdig 6-1-kamp i Spania ble de slått ut.
  • Franskmennene må også klare seg uten flere stjernespillere. Først og fremst vil brasilianske Neymar bli et stort savn. Også storscorer Edinson Cavani er usikker.
  • De siste 20 årene har det skjedd åtte ganger at et lag har gått videre selv om de har ligget to mål bak etter én kamp. Manchester United er ett av lagene. Riktignok har samtlige av disse tapt på bortebane, før de har slått tilbake på eget gress noen uker senere.
  • For fem år siden klarte United å ta seg videre etter å ha ligget to mål bak etter én kamp. Men da tapte de 2-0 i Hellas mot Olympiakos, før de snudde det med 3-0 på Old Trafford.

Viser til historien

På en annen side er det svært sjeldent lag går videre etter å ha tapt hjemme. Historien viser at det har skjedd bare seks ganger i turneringens 60 år gamle historie. Og det har bare hendt én gang at et lag slo tilbake etter tomålstap på eget gress, skriver ESPN. I 1969 gikk Ajax til semifinale etter å ha tapt 1-3 på hjemmebane. De vant med samme sifre i Portugal, og gikk videre etter omspill.

Ifølge BBC har de siste 34 lagene som tapte første oppgjør hjemme forsvunnet ut av turneringen.

– Hvem vet? Det har skjedd tidligere. Denne klubben har kommet tilbake mange ganger. Mesterligaen de siste årene har også bydd på flere comebacks, sa Solskjær på pressekonferansen før kampen.

Han er tydelig på at de står overfor en svært tøff utfordring.

– Vi vet at det blir en tøff kamp. Vi vet at vi skal spille mot ett av Europas beste lag med noen av de beste kvalitetsspillerne, sa nordmannen.

Heller ikke United-veteran Ashley Young mener alt håp er ute.

– Vi vet hva vi er i stand til. Folk kan avskrive oss. Folk avskrev oss i starten av sesongen og folk avskriver oss nå. Jeg har full tro på at dersom vi forsvarer oss godt og skaper sjanser, noe jeg vet vi kan, så kan vi vinne, sa han.

(©NTB)