Fotball

Vålerenga trapper opp jakten på ny angriper

<p>Klubben var til stede på fire arenaer under søndagens runde.</p>

Oslo 20120711.Vålerenga trener Martin Andresen etter kampen mellom ODD Grenland-Vålerenga i eliteserien i fotball på Skagerak arena onsdag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
  • Stian Rønningen

Håvard Nielsen har allerede forsvunnet til Red Bull Salzburg mens innleide Marcus Pedersen gjorde sin siste kamp i Vålerenga-trøya i dagens kamp mot Brann.

— Vi mister mange mål med de to, så vi leter etter erstattere, sier trener Martin Andresen etter kampen mot Brann på Ullevaal.

Aftenposten skrev i forrige uke om de mange bomkjøpene av angrepsspillere under Martin Andresens ledelse .

— Vi har vært gode til å utvikle spillere og hente fra lavere divisjoner, men når det kommer til de vi har brukt penger på har det ikke vært noen suksess, mener Andresen.

Ifølge sportslig leder Håvard Lunde skal deler av summen for salget av Nielsen brukes til å finne en eller to angripere.

Det skal reinvesteres i laget, men jeg vil stille meg negativ til at hele summen skal brukes på spillerkjøp, sier leder av sportslig utvalg i VIF, Håvard Lunde, til Aftenposten.

Speidet på flere arenaer

Etter det Aftenposten kjenner til var Vålerenga tilstede på fire arenaer i Norge og Sverige under søndagens runde.

— Vi ser etter spillere overalt, og vi bruker mer midler til scouting enn vi gjorde før, mener trener Martin Andresen.

Hvor mye er det aktuelt å bruke på en ny angriper?

— Vi ser etter spillere innenfor norske prisrammer, sier Andresen om beløpet som skal brukes for å hente en ny angriper til Oslo-laget

Visstnok skal det være aktuelt en angriper som Vålerenga må kjøpe fri fra en annen klubb i løpet av overgangsvinduet, men også spillere som man kan utvikle på sikt skal være aktuelt.

— Vi leter etter en spiller som kan gå rett inn på laget. Det kan være gjennom kjøp eller utlån ut sesongen, men vi ser også etter spillere som kan ta steget å bli gode, sier Andresen til Aftenposten.no.

Etter det Aftenposten kjenner til har Vålerenga hatt fire prøvespillere på trening de siste ukene. I tillegg til amerikanske Chad Barrett har senegaleserne Souleymane Ndiaye, Simon Badji og Nuru Sulley. Kun de to førstnevnte har vært og angripere, men ingen av disse prøvespillerne ser ut erstatte verken Nielsen eller Pedersen.

— Jeg kommenterer ikke spekulasjoner, sier Andresen om potensielle nysigneringer.

Les også

  1. Barmen tok skylden for at seieren glapp

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien