Her brytes Norges seiersrekke: – Veldig frustrerende

Norge bommet på alt. Bulgaria traff på sin eneste sjanse. Dermed ble Norges seiersrekke brutt.

Radoslav Vasiljev headet Bulgaria i ledelsen etter 58 minutter på Valeri Levski stadion på hjemmelagets første målsjanse.

Bulgaria-Norge 1-0

SOFIA, BULGARIA: I nesten én time hadde Norge full kontroll på Bulgaria i den andre gruppespillkampen i Nations League.

Men da et tamt Bulgaria scoret på sin første sjanse etter 58 minutter, ble det tøft for Lars Lagerbäcks menn.

Da fikk Norge svi for sjansesløseriet i første omgang. Og dermed ble Norges seiersrekke i 2018 brutt.

Etter fem strake seire, ble det tap borte i Bulgaria.

– Det er veldig frustrerende. Vi har bare oss selv å skylde på, sa landslagssjef Lars Lagerbäck og erkjente at det var ekstra surt å tape etter å ha skapt mer enn nok sjanser til å vinne kampen.

Bjørn Maars Johnsen, her i aksjon mot Bulgarias Martin Raynov, misbrukte to store målsjanser i første omgang.

Norge tok umiddelbart grep

Landslagssjef Lars Lagerbäck valgte å starte med de samme 11 som slo Kypros 2–0 på Ullevaal torsdag, mot et bulgarsk landslag som har vært i klar bedring etter mange tunge år.

I forrige VM-kvalik slo Bulgaria for eksempel Sverige og Nederland på Vasil Levski stadion.

Men det var Norge som trøkket til fra start. De norske spillerne var oppe i bulgarerne, det var ikke fred å få for vertskapet, og Norge kunne og burde tatt ledelsen før det var spilt fem minutter.

Jarstein: Unødvendig

Nå er de bulgarerne som er i førersetet i Norges Nations League-gruppe, før nettopp Bulgaria og Slovenia kommer på Ullevaal-besøk i midten av oktober.

– Vi slapp oss litt ned i andre omgang. Jeg føler det er veldig unødvendig å tape denne kampen. Det er bittert og surt akkurat nå, ekjente keeper Rune Almenning Jarstein.

Han slapp inn kampens eneste mål etter 58 minutter, da Radoslav Vasiljev headet inn 1–0-målet på Bulgarias eneste sjanse i kampen.

– Det var en god heading, men det var unødvendig å gi dem sjansen. Vi er en skuffet gjeng her nå. Vi føler at vi er et bedre lag enn Bulgaria, men det hjelper ikke når du står her med null poeng. Nå må vi vinne de to hjemmekampen i oktober, fastslo en svært skuffet keeper i intervjusonen.

Håvard Nordtveit tapte duellen med Bulgarias spiss på 1–0-målet.

– De fikk et innlegg, så ble det en 50–50-duell i feltet. At han klarer å få den inn i mål ved stolperoten, det er bra gjort. Men på dette nivået må vi avgjøre når vi får muligheten. Vi burde scoret i hvert fall ett mål i første omgang, da tror jeg at vi kunne kontrollert kampen, sa Nordtveit.

Bjørn Maars Johnsen kunne og burde sendt Norge i ledelsen etter fem minutter etter et strålende innlegg fra den svært gode venstrebacken Birger Meling.

Men den norske spissen, som hadde veldig god tid foran mål, ble for ubesluttsom.

Etterpå erkjente Maars Johnsen at han var sint på seg selv.

– Jeg er spiss og skal score der. 8 av 10 ganger scorer jeg på slike sjanser på trening. Jeg tenkte først at jeg skulle heade. Men jeg hadde så god tid, jeg var helt alene. Jeg valgte å ta en touch, og da så jeg at keeperen deres kom raskt mot meg. han kom som en tiger mot meg, sa Maars Johnsen.

Det var Norge som styrte det meste. De norske spillerne vant duellene, de var aggressive, de lå kompakt, de hadde full kontroll defensivt. Men det ble litt for upresist i angrep.

Joshua King og Norge maktet ikke å overliste Bulgarias målvakt søndag kveld.

3–0 i målsjanser

På et svært glissent Vasil Levski stadion hadde Bulgaria særdeles lite å by på de første 45 minuttene. Vi noterte 3–0 i målsjanser til Norge i første omgang.

Syv minutter før pause bredsidet kaptein Stefan Johansen ballen rett utenfor stolpen etter et flott innlegg fra Mohamed Elyounoussi.

Rett før pause skjøt Bjørn Maars Johnsen midt på keeper Plamen Iliev fra god posisjon. Spissen som tjente til livets opphold i bulgarsk fotball for tre år siden, hadde ikke dagen foran mål.

Bulgaria var overraskende svake på eget gress. Det var i beste fall tynn suppe. De kom til noen små farligheter mot slutten av omgangen, men man satt likevel med et inntrykk av at dette var en kamp Norge skulle og burde vinne. Og dermed skaffe seg full kontroll i sin gruppe i Nations League.

Lars Lagerbäck og Norge reiser hjem fra Bulgaria med null poeng i bagasjen.

Bulgaria tok ledelsen

Norge gjorde ett bytte før den andre omgangen. Inn med Alexander Sørloth, ut med Bjørn Maars Johnsen.

Bulgaria, som vant 2–1 borte mot Slovenia torsdag, var naturlig nok ikke fornøyde med den første omgangen. Landslagssjef Petar Hubtsjevs menn ville være med på leken de også.

Norge fortsatte å styre kampen, de hadde tilsynelatende kontroll. Men etter 58 minutter tok Bulgaria ledelsen på sin første sjanse i kampen.

Høyreback Strahil Popov la inn, i feltet vant Radoslav Vasiljev hodeduellen med Håvard Nordtveit og plasserte ballen i keeper Rune Almenning Jarsteins lengste hjørne. Et strålende innlegg og en nådeløs avslutning av mannen som kom på banen noen minutter tidligere.

Målet kom helt mot spillets gang. Men akkurat det betød null og niks for hjemmetilskuerne, som naturlig nok jublet vilt.

– Ser man på det første kvarteret i 1.omgang og det første kvarteret i 2.omgang, ser man enorme forskjeller. Det var tydelig forskjell på intensiteten, og det tapte vi på, oppsummerer Egil «Drillo» Olsen til TV 2.

Håvard Nordtveit fikk rødt kort på tampen, og gjorde jobben enda tøffere for Norge.

Ut med Nordtveit

Norge måtte ha mål, men klokka tikket fort. Bulgarerne hadde derimot all verdens tid i alt de foretok seg. De ville bare at kampen skulle ta slutt.

Og det gjorde den.

Norge hadde ingen sluttspurt å komme med. Oppgaven ble ikke lettere da Nordtveit to minutter før kampslutt pådro seg sitt andre gule kort for kampen, og dermed måtte forlate banen.

– Spillerne jobbet steinhardt og hadde kontroll på kampen. Men vi må lære oss å holde hodet kaldt. Vi var det beste laget, men det ble nesten amerikansk fotball i denne kampen. Vi må lære oss å bli mer effektive, og fremst av alt, kontrollere hvordan vi spiller, sier Lagerbäck.

Dermed er veien til seier i Nations League-gruppen, og dermed også EM i 2020, blitt adskillig tøffere før Bulgaria og Slovenia kommer til Ullevaal i oktober.

Nå må de kampene vinnes.