Fotball

FKH-tilhengerne skal hevne dette stuntet

<p>— Har fått tips fra Bryne-patrioter med fulle møkkakjellere.</p>

maakerbody
  • Bernhard Veland

— Dette blir en høydare, sier Arild Flesjå, leder av supporterklubben Maakeberget til Aftenbladet før Viking og Haguesund møtes i seriekamp i Jåttåvågen lørdag.

  • HVA KAN DU OM HAUGESUND? TA QUIZEN OG VINN BILLETTER!

Rivaliseringen før kampen startet allerede for én uke siden, da Viking-fans dumpet flygeblader over Haugesund fra helikopter. «Måker smake drid» lød teksten.

- Bommet

- De bommet faktisk på Stadion, ingen av oss som var på kamp der på søndag så noe til flygebladene. Det var et lite kreativt påfunn. Hadde vi brukt så mange penger på et stunt, ville vi gjort noe annet, sier Flesjå.

Det hører med til historien at Haugesund-fansen drev med litt lett mobbing da Viking var i Sildabyen sist.

Først kvittet Viking seg med det såkalte Karmavraket – et bilvrak/kunstverk som sto inne på Stadion.

I et forsøk på å bevare forbannelsen, satte FKH-fansen opp sitt eget karmavrak ved Haugesund stadion. Det fungerte ikke optimalt.

(saken fortsetter)

DANS: Etter cuptriumfen i juni dansen Viking-fansen på karmavraket i Haugesund. FOTO: Privat

Nå lover Flesjå «hevn» for flygebladene.

— Vi har allerede fått gode tips fra Bryne-supportere med fulle møkkakjellere, men vi finner nok på noe annet. Ingenting av det vi gjør skal gå ut over folk eller eiendom, understreker han, uten å hinte om hva de planlegger å gjøre.

Større enn Brann

Ifølge Flesjå er det vel så viktig for mange nord for Boknafjorden å slå Viking som å havne høyt på tabellen.

— Det virker som Viking begynner å akseptere oss som en likeverdig motstander. Målet er å bli storebror i Rogaland. Tidligere kunne man heie på for både Haugar og Viking, men etter at FK Haugesund ble dannet, har klubbfølelsen blitt en helt annen.

700 billetter tildeles bortelagets supportere – disse er nå utsolgt og Viking oppfordrer tilreisende til å kjøpe billetter på N-feltet ved siden av. Over 10.000 billetter var forhåndssolgt til kampen på onsdag.

- Vi har lokale gutter på laget som vet hva dette betyr. Dette er årets høydepunkt for oss. Det er stort å dra til Bergen også, men dette er større, sier Flesjå.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Kristiansund137241312123
4Rosenborg146442619722
5Vålerenga145632520521
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien