Scoret hat trick i løpet av elleve minutter og sendte Vålerenga til cupfinale mot LSK

Ajara Nchout Njoya avgjorde semifinalen i fotball-NM på egen hånd da hun scoret tre mål på elleve minutter i annen omgang. Vålerenga knuste 4–1 Arna-Bjørnar.

Ajara Njoya scoret hat trick og sendte Vålerenga til cupfinale i fotball.

Det sto 1–1 i oppgjøret i Bergen da Vålerenga skrudde opp tempoet de siste 20 minuttene. Njoya var flyttet opp fra midtbanen til angrepet i annen omgang, og det var et lurt grep av VIF-trener Monica Knudsen.

– Jeg ble flyttet opp i annen omgang, og da fikk jeg flere muligheter. Jeg er glad, men jeg spiller ikke for meg selv. Jeg jobber for laget, sa Njoya til NRK.

Hun satte først inn 2–1 etter 73 minutter med en lekker scoring. Hun fikk ballen på 14 meter, vendte opp og banket ballen i lengste hjørne.

Fem minutter senere var Njoya igjen i begivenhetenes sentrum. I kjølvannet av en corner banket kameruneren ballen i mål, mellom beina på Arna-Bjørnar-keeper Sandra Stavenes.

Les også

Supporteralliansen etter skandalen på Åråsen: – Herlig trøkk og atmosfære

Mistet finalen i fjor

Og 26-åringen var ikke ferdig. 85 minutter var spilt da hun satte inn sitt tredje mål, og det var et skikkelig kremmerhus. Hun fikk ballen på 17 meter og satte den pent inn ved stolpen.

Dermed endte det 4–1 til Vålerenga, som skal møte LSK Kvinner i cupfinalen. Den spilles 23. november på Fornebu. Njoya gleder seg ekstra mye ettersom hun gikk glipp av fjorårets finale med Sandviken mot LSK Kvinner.

– I fjor var jeg i Afrika for å spille VM-kvalifisering. Jeg gleder meg til å spille mot LSK. Vi skal gi alt for å vinne, sier kameruneren.

Tromsøværingen Marie Dølvik Markussen spilte 80 minutter før hun ble byttet ut, mens Guro Pettersen spiller også for Vålerenga.

Ajara Njoya ble Vålerenga-helt da hun satte inn tre mål på elleve minutter.

Jakter sin første tittel

LSK Kvinner er regjerende mester og tok seg til en ny finale med 2–0 over Trondheims-Ørn lørdag.

Vålerenga var i sin første cupfinale i 2017. Da ble det 0-1-tap mot Avaldsnes. Rivalen LSK har tatt cupgull de fire andre årene siden 2014.

– Jeg liker de kampene (VIF mot LSK). Det er morsomt at jeg kan vinne noe med en ny klubb, og jeg ser frem til å spille mot gamleklubben min, sier Vålerenga-kaptein og tidligere LSK-spiller Sherida Spitse.

(©NTB)