Fotball

Guardiola avfeier spørsmål om Barcelona-retur – vil heller forlenge med City

Pep Guardiolas navn blir brukt i maktkampen i Barcelona, men hovedpersonen selv er tydelig på at han vil bli værende i Manchester City.

Pep Guardiola sier han stortrives i Manchester City.
  • NTB

Tidligere i uken trakk Josep Maria Bartomeu seg som Barcelona-president sammen med resten av klubbstyret etter hard kritikk over lang tid. Nå er valgkampen i storklubben allerede godt i gang, og presidentkandidat Victor Font har nevnt muligheten for å lokke Guardiola tilbake til Camp Nou.

Spanjolen er inne i sitt siste kontraktsår med Manchester City. Mellom 2008 og 2012 ledet han Barcelona til tre La Liga-titler og to triumfer i mesterligaen.

Men da Guardiola ble konfrontert med Fonts utspill under fredagens pressekonferanse, slo han raskt fast at han kun tenker på jobben han har i City.

– Jeg er utrolig glad og fornøyd med å være her i Manchester. Jeg håper å kunne gjøre en så god jobb denne sesongen, at jeg kan bli her lenger, sa han.

49-åringen har vært City-manager siden 2016. Han har blant annet ledet laget til to Premier League-titler, men suksess i Europa har så langt uteblitt.

Barcelona hentet i sommer sin tidligere stjernespiller Ronald Koeman som ny hovedtrener.

Les også

  1. Barcelonas mektige leder trakk seg. Samtidig slapp han en annen stor nyhet.

Les mer om

  1. Josep Guardiola
  2. Manchester City
  3. FC Barcelona