Fotball

Barmen-scoring sendte Brann mot fornyet eliteseriekontrakt

(Brann – Sarpsborg 1–1) Bergenseren Gaute Vetti så ut til å senke Brann. Så dukket en av hjemmelagets bergensere opp og ordnet poeng til Kåre Ingebrigtsen og co.

  • Magnus Gamlem, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Med to serierunder igjen skal mye gå galt om Brann eller Sarpsborg havner på kvalikplass i Eliteserien. Lagene har henholdsvis 32 og 31 poeng etter søndagens poengdeling, mens avstanden ned til Strømsgodset på kvalikplass er syv og seks poeng.

Godset har derimot én kamp mer igjen å spille, og merkelig ting kan fremdeles skje de siste rundene.

Det ble ikke levert festfotball i Bergen da lagene barket sammen. Første omgang var preget av to lag med god kontroll på motstanderens angrep. Hjemmelaget var nærmest å ta ledelsen, men gjestene forsvarte seg godt.

Som regel fikk Sarpsborg-forsvarerne et bein imellom, men da Petter Strand laddet kanonen måtte David Mitov Nilsson i aksjon. Skuddet hadde retning mot hjørnet, men svensken strakte seg og fikk slått ut til corner.

Heller ikke annenomgang var noen sjansebonanza, men syv minutter etter sidebytte fikk Gaute Vetti hull på byllen.

Sarpsborgs eneste bergenser kriget i feltet, og fikk både én og to muligheter til å score. Det første skuddet ble blokkert, sjanse nummer to fikk han pirket inn bak Håkon Opdal.

Sarpsborg var forbi Brann på tabellen med seier, men hjemmelaget hadde ikke gitt opp. Brann hadde hatt mest ball og presset gjennom store deler av kampen – og til slutt fikk de uttelling.

Daouda Bamba la ballen til rette for Kristoffer Barmen, som sikkert plasserte ballen i mål fra inne i 16-meteren. Kveldens andre bergensgutt på scoringslisten, denne gangen for bergensklubben.

Brann presset aggressivt gjennom kampens siste minutter. Kåre Ingebrigtsen kommanderte spillerne i angrep, men de slet med å finne veien til mål. Dermed endte lagene med ett poeng hver.

I neste serierunde skal Brann til Kristiansand for å møte Start. Sarpsborg tar imot Sandefjord.

UTLIGNING: Brann-spillerne jubler for scoring.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien