Sikter mot Tettey-comeback i juni

Åge Hareide sier Rosenborg får klare seg uten Alexander Tettey i mai. Men regner med sin nye spiller etter seriepausen i juni.

Åge Hareide er kjempefornøyd med å få Alexander Tettey hjem.

– Ja, det er jeg absolutt, sier RBK-trener Åge Hareide på spørsmål om han er en fornøyd mann onsdag kveld.

Da hadde Rosenborg nettopp publisert nyheten om at Alexander Tettey vender tilbake til Lerkendal.

Tettey har signert en kontrakt ut sesongen.

– Det hadde vært tjenestefeil å ikke sjekke med ham nå. Vi er interesserte i ham på lang sikt, spesielt på akademiet, sier Hareide.

Han snakket med Tettey før han hadde sin siste kamp for Norwich mot Barnsley 8. mai.

Da ba Tettey om betenkningstid, og kom altså tilbake med svaret: Ja.

– Hvilken stand tror du han er i nå?

– Alexander Tettey er alltid i god stand. Jeg tror ikke han hadde meldt seg klar til å trene og spille om han ikke var klar for det, sier Hareide.

– Jeg har kjent ham siden han var en ung mann. Vi har fått fatt i en rutinert herremann, som har vært mange år i proffotballen, sier han.

Sikter seg inn på juni-comeback

Nå skal Tettey komme seg hjem til Trondheim, og gjennom en karantenetid. Hareide mener det er lite hensiktsmessig å presse på for å få midtbanespilleren klar til de siste kampene i mai.

I stedet skal Tettey få tid på seg til å finne seg til rette igjen i Trondheim, der familien har et hus som står klart til sommeren.

Alexander Tettey har 19 opptredener, fem fra start, i Championship denne sesongen. Det bidro til opprykk til Premier League for Norwich.

– Jeg tenker jeg får brukt ham i juni. Når vi er ferdige med pausen vår, er han klar.

Etter Rosenborgs hjemmekamp mot Stabæk 30. mai, har de en to uker lang kamppause frem til 13. juni. Da venter Strømsgodset borte.

– Av og til er hodet ekstremt viktig

Ifølge Hareide betyr ikke signeringen av 35 år gamle Tettey at veien til RBKs a-lag blir lengre for unge spillere.

Og poengterer samtidig at spillere i Rosenborgs stall må lære seg å konkurrere om plassene.

– Er du god nok er du gammel nok, og for meg gjelder det i alle aldre, sier Hareide.

– I Rosenborg skal vi utvikle spillere. Men man skal også være god nok til å ta en plass. Så er det ofte slik i fotballen at når du blir eldre, blir beina svakere og hodet bedre. Av og til er hodet ekstremt viktig i fotball. Det må også læres, og det kan unge spillere lære av å ha erfarne rundt seg i trening og i kamp, sier han.

Mesterlærer

Tidligere onsdag fortalte TV 2-kommentator Kasper Wikestad om hvordan Tettey har passet på og lært opp stortalentet Oliver Skipp denne sesongen.

Det har også Hareide fått med seg.

– Det er sånn Alex er som menneske. Han er en spiller som vil passe på Rosenborg og Rosenborgs unge spillere. Han har selv vært en del av det da han kom opp, han vet hvilken lærdom han tok av de erfarne spillerne da. Og det er de dydene vi vil at Alex skal ta med til oss, sier RBK-treneren.

Han planlegger å bruke Tettey der Tettey alltid har spilt. På midtbanen.

Og samtidig utnytte hans egenskaper i garderoben.

– Alex er en solstråle. Og solstråler pleier å gi energi. Jeg tror han vil spre energi i en tropp, og det er litt av den biten der jeg vil ha. Ikke bare på banen, men i garderoben og rundt det, sier Hareide.