Norges kamp mot Serbia spilles i oktober

Norge møter Serbia 8. oktober i omspillet om EM-plass for mesterskapet i fotball neste år.

Det norske landslaget vet nå når de skal møte Serbia i første del av EM-omspillet.

Oppgjøret skulle opprinnelig vært spilt 26. mars, men viruspandemien stoppet den og det aller meste annet innen idretten. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) hadde onsdag første del av sitt styremøte der de neste månedenes aktivitet ble spikret.

Går alt som planlagt, vil kampen bli spilt i Oslo. Norge hadde flaks i trekningen og fikk fordel av hjemmebane. Det vil landslaget også ha i en eventuell «finalekamp» mot enten Skottland eller Israel etter Serbia-duellen.

– Vi har ikke vurdert om omspillet kan gjøres gjennom en miniturnering med fire lag dersom situasjonen krever det. Vi ser for oss at de datoene vi har lagt opp til nå, vil være tilstrekkelig, sa Marchetti på spørsmål fra NTB.

En slik finalekamp skal spilles 12. november. Sluttvinneren av disse fire nasjonene er klar for EM.

– Det er bra UEFA har satt datoer for play off-kampene. Nå har vi noe konkret å forholde oss til, og det er viktig. Selv om det blir tøft med tre kamper i oktober gleder vi oss stort til Serbia-kampen og de to påfølgende hjemmekampene i Nations League i oktober, sier Lars Lagerbäck til Norges Fotballforbunds (NFF) hjemmeside.

Norges A-landslag har ikke vært med i et mesterskap siden EM-2000. Da var ikke en spiller som Erling Braut Haaland en gang født.

Les også

Uefa har innkalt til pressekonferanse: I dag forventer norsk fotball svaret de lurer på

Uklart

Pandemisituasjonen gjør at Uefa må holde åpent for at det kan bli andre løsninger rundt kampene. Dette skyldes reiserestriksjoner og smittefare.

Kamper foran et utsolgt Ullevaal stadion, vil trolig være en stor fordel for Norge. Det er per nå helt uklart om, og kanskje hvor mange, tilskuere slippes inn.

Ifølge Uefa-president Aleksander Čeferin vet de ikke om det kan slippes inn tilskuere i klubb- og landslagsturneringer denne høsten.

– Det er for tidlig å si noe om, ting kan endre seg fortløpende, sa han på pressekonferansen.

Ei heller finnes det noen garantier for at det blir Ullevaal som skal være arena for skjebnekampen mot Serbia.

Når det gjelder EM-sluttspillet neste sommer, som skal spilles fra 11. juni til 11. juli, er alle de opprinnelige vertsbyene bekreftet som klare for å arrangere. Dermed ble også det opprinnelige kampoppsettet vedtatt onsdag.

Det betyr at Norge spiller to kamper i Glasgow (Tsjekkia og Kroatia) og en i London (England) om laget kvalifiserer seg.

Champions League fortsetter i august

Uefa har også bestemt at Champions League og Europa League skal restartes i august.

De gjenstående kampene i Champions Leagues åttendedelsfinaler skal spilles 7. og 8. august, mens kvartfinaler, semifinaler og finalen i turneringen skal spilles mellom 12. og 23. august.

Det er ikke avgjort om de resterende åttendedelsfinalene skal spilles på hjemmebanene hos de respektive lagene. De resterende tre rundene skal alle spilles i Portugal, der finalen går i Lisboa.

Tyrkiske Istanbul skulle egentlig arrangere årets Champions League-finale. Finalen i Istanbul flyttes til neste sesongs Champions League.

Returkampen mellom Manchester City og Real Madrid skulle egentlig vært spilt 17. mars. Det er uklart om kampen vil bli spilt på Etihad i Manchester, eller om returkampen også skal spilles i Portugal.
Les også

Walltin ferdig i Niso – Hanstveit blir ny sjef for spillerforeningen

Europa League til Tyskland

I likhet med Champions League, er gjenstår det flere returkamper i åttendedelsfinalen i Europa League.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er et eksempel på dette. United vant 5–0 borte mot østerrikske Lask Linz. Det er ikke avgjort om returkampen skal spilles på Old Trafford, eller skal spilles i Tyskland.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United skal etter planen spille returkamp mot Lask Linz på Old Trafford. Men kampen kan muligens også bli arrangert i Tyskland.

Returkampene i åttendedelsfinalen skal spilles 5. og 6. august.

Kvartfinalene, semifinalene og finalen i Europa League skal nemlig spilles ferdig i Tyskland, i byene Köln, Duisburd, Düsseldorf og Gelsenkirchen.

De resterende tre rundene av turneringen skal spilles mellom 10. og 24. august.