Fotball

Solskjær hyller United-talent: – Han er langt foran meg

Ole Gunnar Solskjær roser Mason Greenwood (18) før lørdagens oppgjør mot Joshua King og Bournemouth. – Han har utviklet seg fantastisk, sier United-manageren.

Ole Gunnar Solskjær hyller unggutten Mason Greenwood før møtet mot Bournemouth.
  • NTB

Solskjær har gitt flere unggutter sjansen i løpet av årets Premier League-sesong. Spilleren som klart stikker seg ut, er spissen Greenwood. 18-åringen har scoret 13 mål for de røde djevlene i inneværende sesong.

– Vi har gitt ham mer og mer spilletid denne sesongen, og det er ikke lett når du er så ung. Han kunne fortsatt spilt på ungdomslaget. Men han leverer når han kommer inn som innbytter og når han starter, og han har utviklet seg fantastisk denne sesongen, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Les også

Solskjærs supersignering glitret i målfest: – Ingen tvil om at United er på rett vei

Mason Greenwood begynner å bli varm i Manchester United-trøya. Unggutten har scoret tolv mål denne sesongen.

Avfeier sammenligning

Unggutten blir sammenlignet med sjefen selv, men Solskjær er ikke enig.

– Greenwood er langt foran det jeg var da jeg var 18–19 år gammel, det er helt sikkert. Han har en scoringsteft, det er naturlig for han. Han er en glimrende gutt å jobbe med, og han blir stadig bedre til å ta avgjørelser, sa nordmannen.

Manchester United har gått 15 kamper uten tap i alle turneringer før møtet mot Bournemouth lørdag, men avfeier ikke den nedrykkstruede motstanderen av den grunn.

– Bournemouth kjemper og er et av de beste lagene i ligaen på dødballer. Vi vet at vi må klare å stoppe mye hos dem. Hvis vi spiller på vårt beste, bør vi klare å skape sjanser og vinne kampen, sa Solskjær.

Les også

Solskjær mister stortalent

Rotering

Oppgjøret er rødtrøyenes fjerde på elleve dager. Det medfører forandring av startoppstillingen, opplyser manageren.

– Hvis det er noen endringer: Ikke bli overrasket. Det er med tanke på treningsform når vi har så mange kamper. Jeg må passe på spillerne mine, sa nordmannen.

– Det ville vært fint å spille laget som spilte så bra mot Sheffield United og Brighton, men la oss vente og se hvordan alle har det etter trening. Jeg har mange, mange grunner til å spille det samme laget, men også mange grunner til å rotere, fortsatte han.

De rødkledde ligger på femteplass i ligaen, bare to poeng bak Chelsea.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea75111531216
2Liverpool74301761115
3Manchester City74211431114
4Manchester United7421146814
5Everton7421138514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Ole Gunnar Solskjær
  2. Manchester United
  3. Premier League