Knuste Gerrards siste Liverpool-drøm

Det var Steven Gerrards siste mulighet til å vinne et trofé med Liverpool. Men den drømmen knuste Aston Villa på Wembley.

VILLA-HELTER: Jack Grealish, Fabian Delph og Christian Benteke herjet i perioder med Liverpool på Wembley.
  • Erlend Nesje

Aston Villa-Liverpool 2-1

Lørdag 30. mai fyller Liverpool-kaptein Steven Gerrard 35 år.

Den dagen spilles det FA-cupfinale på Wembley og det har lenge vært Gerrards drøm å løfte trofeet i det som da ville blitt hans siste kamp for barndomsklubben.

Men det ble ingen eventyrfortelling. Aston Villa ville det annerledes, de vant helt fiortjent 2-1 på Wembley, og har nå muligheten til å vinne FA-cupen for første gang siden 1957. — Den nesten kampen vi tenker på er i Premier League. Men jeg kan likevel ikke vente på finalen. Å gå ut her som kaptein vil være karrierens høydepunkt, fastslo matchvinner Fabian Delph, som hadde en stor dag på Wembley sammen med blant andre 19 år unge Jack Grealish.

— Det var stort for meg å spille på Wembley i så ung alder. Nå er vi i finalen og forhåpentligvis kan vi vinne den. Jeg må takke Tim Sherwood for tilliten han har gitt meg etter at han kom til klubben. Han har gitt meg selvtillit. Da jeg gikk av banen ga han meg et kyss. Det likte jeg. Det var ett av de beste kyssene jeg har fått, sa Grealish til BBC Radio.

— Han kan havne oppe blant de aller beste. Ballen er hans beste venn. Han er Aston Villa tvers igjennom, han bor og lever noen få kilometer fra stadion, det eneste han har lyst til er å spille for Aston Villa. Jeg ønsker å gi ham den nødvendige plattformen, fordi han har fortjent det, sa manager Tim Sherwood til BT Sports om Grealish.

SLAGEN KAPTEIN: Steven Gerrard drømte om å løfte FA-cuptrofeet på sin 35-årsdag. Den drømmen ble knust i semifinalen på Wembley.

Sendte Liverpool i ledelsenDet handlet om å møte Arsenal i FA-cupfinalen lørdag 30. mai, og det var tut og kjør fra første spark på ballen.

Tempoet var enormt, men kvaliteten variabel i en tett og intens cupsemifinale.

Det var få store sjanser. Og den som grep den først var Liverpools lille magiker Phillipe Coutinho, på noe som i utgangspunktet ikke var en målsjanse, kun svakt forsvarsspill av Aston Villa.

De maktet aldri å avklare etter et Liverpool-angrep, ballen endte hos Raheem Sterling, som sendte en stikker til Coutinho.

Brasilianeren tråklet seg gjennom Villa-forsvaret og plasserte ballen i mål til side for Shay Given i Villa-målet.

Liverpool ledet etter en halvtimes spill, og det var en enorm stemning på Wembleys tribuner.

Men jubelen fra Liverpool-delegasjonen hadde knapt lagt seg, før det var Villa-supporternes tur til hylle sine helter etter et praktfullt angrep.

Fabian Delph og Jack Grealish kombinerte fint på venstrekanten. Delph la inn til Benteke, som fra 14 og en halv meter plasserte ballen i keeper Simon Mignolets lengste hjørne.

Det var Bentekes niende mål på hans syv siste Aston Villa-kamper. Og det var belgierens femte mål på seks kamper mot Liverpool.

Villa snudde kampen

Grealish, Delph og samarbeidet om 1-1-målet.

Og ti minutter ut i den andre omgangen var den samme trioen på farten igjen.

Benteke la ballen tilbake til Grealish, som sendte en stikker i feltet til Delph. Han dro unna en motspiller og satte ballen i mål.

Aston Villa 2. Liverpool 1. Birmingham-klubben hadde snudd kampen. De var i ferd med å knuse Steven Gerrards aller siste drøm som Liverpool-spiller.

Den snart 35 år gamle kapteinen var ikke i stand til å sette sitt preg på kampen. Han var usynlig i sin offensive midtbanerolle før pause.

Gerrard ble trukket lenger ned på midtbanen etter hvilen. Men uten at det gjorde noen stor forskjell. Snarere tvert imot. Aston Villa koblet grepet om kampen og Gerrard hang ikke med i forkant av 2-1-målet.

Det gjensto fortsatt 35 av kampen og Liverpool hadde mer enn nok av tid til å utligne.

Mend et ville seg ikke. Liverpool kom ikke nærmere enn en heading av Steven Gerrard som ble reddet på målstreken av Kieran Richardson.