Nå trenger Wenger og Arsenal et mesterverk

Arsène Wenger (65) er tilbake på sin gamle hjemmebane. Oppgave: Utføre et mesterverk ingen andre managere har klart tidligere.

NEDSLÅTT, IKKE UTSLÅTT: Arsenal-manager Arsène Wenger var langt nede etter å ha tapt 3–1 hjemme for Monaco i det første møtet i Champions Leagues åttendedelsfinaler.
  • Erlend Nesje

FØLG DIREKTE FRA 20.45:Monaco-Arsenal

Arsenal har imponert i den hjemlige serien. Men formlaget i Premier League står overfor en vrien oppgave når de skal hente inn Monacos 3-1-ledelse fra første åttendedelsfinale.

Hit, men ikke lenger.

De fire foregående sesongene har Arsenal blitt slått ut av Champions League i åttendedelsfinalen.

Arsenal må bryte barrièrer for at de ikke skal lide samme skjebne i år. Det har aldri skjedd tidligere i Champions Leagues utslagsrunder at et lag har kommet tilbake etter å ha tapt den første kampen på hjemmebane med to mål.

London-laget må altså skrive historie i returoppgjøret mot Monaco.

Det vet manager Arsène Wenger, som er tilbake på sin gamle hjemmebane Stade Louis II.

Ledet Monaco i syv år

— Monaco er favoritter. Men vi reiser dit og målet er å gjøre noe helt spesielt. Det er vi i stand til. Jeg skulle ønsket vi hadde en 3-0-ledelse. Men vi har ikke noe valg, vi må gjøre det beste ut av utgangspunktet. Noen ganger i livet gjør du feil, feil som er så store at det er umulig å rette opp igjen. Men i fotball har du den muligheten, så la oss gjøre alt for å klare det, sier Wenger som ledet Monaco i syv sesonger i perioden 1987–1994. Franskmannen forsøker seg på "mind games" før møtet med sin gamle arbeidsgiver.

— Om alt presset er på Monaco? De kan tape alt. I utgangspunktet har de allerede vunnet, men de kan fortsatt tape ...

England ille ute

Det kan definitivt også Arsenal og engelsk fotball.

Les også

I morgen er alt glemt

Liverpool ble slått ut i gruppespillet. Chelsea slo følge ut av turneringen etter thrilleren mot PSG i forrige uke.

Arsenal og Manchester City er fortsatt med, men begge har et dårlig utgangspunkt før sine returkamper i Champions Leagues åttendedelsfinaler.

Det hviler altså et visst ansvar på Wenger og Arsenal tirsdag kveld.

— Vi må stole på oss selv, at dette er vi i stand til å klare. Vi reiser til Frankrike for å score tre mål og forhåpentligvis unngå baklengsmål, sier Aaron Ramsey, som er tilbake fra hamstringskade.

Selvtillit bør i hvert fall London-laget ha nok av. Sammen med Liverpool er Arsenal det store formlaget i Premier League.