Fotball

Nå trenger Wenger og Arsenal et mesterverk

Arsène Wenger (65) er tilbake på sin gamle hjemmebane. Oppgave: Utføre et mesterverk ingen andre managere har klart tidligere.

NEDSLÅTT, IKKE UTSLÅTT: Arsenal-manager Arsène Wenger var langt nede etter å ha tapt 3–1 hjemme for Monaco i det første møtet i Champions Leagues åttendedelsfinaler.
  • Erlend Nesje
    Journalist

FØLG DIREKTE FRA 20.45:Monaco-Arsenal

Arsenal har imponert i den hjemlige serien. Men formlaget i Premier League står overfor en vrien oppgave når de skal hente inn Monacos 3-1-ledelse fra første åttendedelsfinale.

Hit, men ikke lenger.

De fire foregående sesongene har Arsenal blitt slått ut av Champions League i åttendedelsfinalen.

Arsenal må bryte barrièrer for at de ikke skal lide samme skjebne i år. Det har aldri skjedd tidligere i Champions Leagues utslagsrunder at et lag har kommet tilbake etter å ha tapt den første kampen på hjemmebane med to mål.

London-laget må altså skrive historie i returoppgjøret mot Monaco.

Det vet manager Arsène Wenger, som er tilbake på sin gamle hjemmebane Stade Louis II.

Ledet Monaco i syv år

— Monaco er favoritter. Men vi reiser dit og målet er å gjøre noe helt spesielt. Det er vi i stand til. Jeg skulle ønsket vi hadde en 3-0-ledelse. Men vi har ikke noe valg, vi må gjøre det beste ut av utgangspunktet. Noen ganger i livet gjør du feil, feil som er så store at det er umulig å rette opp igjen. Men i fotball har du den muligheten, så la oss gjøre alt for å klare det, sier Wenger som ledet Monaco i syv sesonger i perioden 1987–1994. Franskmannen forsøker seg på "mind games" før møtet med sin gamle arbeidsgiver.

— Om alt presset er på Monaco? De kan tape alt. I utgangspunktet har de allerede vunnet, men de kan fortsatt tape ...

England ille ute

Det kan definitivt også Arsenal og engelsk fotball.

Les også

I morgen er alt glemt

Liverpool ble slått ut i gruppespillet. Chelsea slo følge ut av turneringen etter thrilleren mot PSG i forrige uke.

Arsenal og Manchester City er fortsatt med, men begge har et dårlig utgangspunkt før sine returkamper i Champions Leagues åttendedelsfinaler.

Det hviler altså et visst ansvar på Wenger og Arsenal tirsdag kveld.

— Vi må stole på oss selv, at dette er vi i stand til å klare. Vi reiser til Frankrike for å score tre mål og forhåpentligvis unngå baklengsmål, sier Aaron Ramsey, som er tilbake fra hamstringskade.

Selvtillit bør i hvert fall London-laget ha nok av. Sammen med Liverpool er Arsenal det store formlaget i Premier League.

Les også

  1. «Blir det en ny sesong uten engelske lag i kvartfinalen av Champions League?»

  2. Arsenal lekte seg til seier mot West Ham

  3. Arsenal på vei ut av mesterligaen etter sjokktap

Les mer om

  1. Champions League
  2. AS Monaco
  3. Arsenal FC