Fotball

Rekdal om åpningstapet: - Har nok av spillere som kan score

Viking traff to ganger. Vålerenga bommet og bommet. Kjetil Rekdal vet akkurat hva som er problemet.

svp://102823?view=bt
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

ULLEVAAL: Björn Daniel Sverrissons drømmetreff i vinkelen er umulig å gardere seg mot. Men det går an å få ballen i mål på enklere måter også. Det blir VIF-trenerens jobb frem mot helgen.

— Dette var et surt tap. Jeg synes vi fortjente bedre. Men fotball handler om å score mål. Det gjorde vi ikke, da blir det vanskelig å vinne, oppsummerer Kjetil Rekdal årets første seriekamp ganske så presist. 90 minutter er spilt. Det er 2610 igjen.

Men å starte sesongen med tap på hjemmebane svir. Spesielt når Vålerenga alt i alt hadde ballen mest, spillet og i tillegg gode nok sjanser til å få nettsus. Da hjelper det ikke hvor mange spisser du har i stallen, hva de heter eller hva de har gjort før.

Les også

Wæhler best i sur Vålerenga-åpning

— Umulig å forsvare seg mot

For mens Vikings islending Björn Daniel Sverrisson serverte en årets mål-kandidat etter 22 minutter, som VIF-keeper Aslak Falch bare hørte vindpustene av, og Mathias Bringaker rett før slutt plantet ballen høyt i hjørnet fra skrått hold, var det bom, bom og bom for hjemmelaget.

Spesielt Deshorn Brown. Som etter 26 minutter, fra fem meter, måket ballen over.

Det var den mest opplagte. Selv om ikke Vålerenga gnistret foran over 20.000 tomme seter på Ullevaal, så burde det vært nok til å slå Viking. Med uttelling, vel å merke.

— Det første målet til Viking er det umulig å forsvare seg mot. Da fikk de full uttelling og kan ligge bakpå og forsvare seg og prøve å ta oss på kontring. Det synes jeg vi demmet bra opp for. Vi hadde et brukbart trykk på dem, men man får så klart ikke 10–12 åpne sjanser mot et kompakt lag.

Les også

To Viking-perler gir Rekdal noe å tygge på

Forsvant ut av kampen

MØTTE PRESSEN: Kjetil Rekdal har hatt bedre arbeidsdager i sitt liv. Etter 0-2-tapet hjemme mot Viking møtte han pressen.

Flere av de offensive spillerne i Vålerenga forsvant litt ut av kampen. Ghayas Zahid, Daniel Fredheim Holm, Rasmus Lindkvist. Ingen av de tre bak Deshorn Brown hadde noen spesielt god dag. — Hvordan skal dere få orden på spillet på den siste tredjedelen?

— Vi har vært bra der før i vinter, så jeg er ikke så veldig bekymret for det. Men den boosten man får ved å vinne en serieåpning skulle vi gjerne hatt. Nå får vi reise til Sogndal og prøve å vinne der.

- Hvordan skal dere klare det?

— Score mål.

- Hvem skal gjøre det?

— Vi har nok av spillere som kan score.

- Hva gjør du for å få dem til å score?

— Det er bare spilt en kamp, så å si at det er et problem er for tidlig. Vi spilte en OK fotballkamp, men det manglet noe: Mål, litt presisjon og at vi ikke skapte en målsjanse på 14 hjørnespark er for dårlig, sier Rekdal.

Wæhlers siste i tredveårene

Rekdal startet kampen med Moa på benken. Der satt også Sander Berge. Unggutten var frisk i de 20 minuttene han fikk på banen.

En annen Kjetil, Wæhler til etternavn, 40 år på onsdag, var god. Men det hjelper lite å være god når det lugger i den aller fremste lagdelen.

— Vi var solide bakover. Selv om det andre målet ødela litt på slutten. Jeg har sagt det før, det offensive og det defensive må henge sammen. Det gjorde det ikke i dag. Vi må gjøre det bra i begge ender for å vinne fotballkamper. Hadde vi scoret på den store sjansen i 1. omgang tror jeg vi hadde tatt dette. Det er greit å være ferdig med seriepremièren, så får vi begynne å jakte fra nå av, sier VIF-stopperen.

Aftenpodden Sport - seriestart spesial: - Rekdal har egentlig ikke fått til noenting i Vålerenga

Les også

 1. Viking-bloggen: Taktisk seier i sesongpremieren

 2. Har sikret seg rettighetene i Sigurdarson: Millionkuppet

svp://102823?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Viking FK