Fotball

Belsvik ut mot Stabæk-ledelsen – vet ikke om han får fortsette

— Prosessen rundt trenersituasjonen har vært alt annet enn profesjonell.

Petter Beslvik på Stabæk-trening. Det kan fort hende at han ikke får beholde jobben til tross for suksessen og mulig opprykk i 2013-sesongen.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

NADDERUD: Stabæk er på full fart tilbake til eliteserien etter to tunge år.Petter Belsviks lag ligger på 2. plass på tabellenforan sesonginnspurten, og møter Vard Haugesund borte til en utsatt kamp i morgen.

Med seier der har Stabæk seks poengs forsprang til Hødd og HamKam som jager bak, med to kamper igjen å spille.

Men det er ikke bare smil og jubel på Nadderud. Trener Petter Belsviks kontrakt går ut etter sesongen, og mannen som er i ferd med å føre Stabæk tilbake til eliteserien etter fjorårets nedrykk, vet ikke om han får fortsette.

Kun hatt én samtale

Belsvik slakter den interne prosessen i Bærums-klubben.

— Jeg har hatt én samtale med klubben, og jeg må si jeg er litt forundret over prosessen her. Den har ikke vært som forventet. Klubben har ennå ikke tatt en beslutning om de ønsker meg med videre eller ikke, sier Belsvik til Aftenposten.

Tirsdag skulle han egentlig hatt et møte med Stabæk-ledelsen angående trenerfremtiden. Dette ble utsatt til neste uke. Det fikk Belsvik vite gjennom uttalelsene til styreleder Espen Moe i Aftenposten tirsdag.

- Styreleder er veldig opptatt av at vi skal ha en profesjonell, intern prosess, det sier han i alle fall utad. Men jeg synes prosessen har vært alt annet enn profesjonell, sier Belsvik.

Mannen med 159 eliteseriemål i Norge tok over Stabæk i januar i fjor. Stor gjennomtrekk av spillere, svært anstrengt økonomi og overgangssaken preget fjoråret, som også endte med nedrykk. Men i år har Belsvik, som også vant cupen med Stabæk som spiller i 1998, og seriegull med klubben som assistenttrener i 2008,klart å fått et pur ungt Stabæk-lag til å levere på banen.

Ønsker å fortsette

Men treneren fra Lillehammer etterlyser avklaring.

— Jeg er overrasket over at jeg ikke har hørt noe mer. De har lært meg å kjenne i l løpet av to år nå, og enten ønsker de meg med videre eller så ønsker de meg ikke med videre. At det har blitt en mellomting, at de må se an litt, det forstår jeg ikke. Enten har jeg tillit eller så har jeg ikke tillit, sier 45-åringen.

- Ønsker du å fortsette som Stabæk-trener?

— Under de rette forutsetningene ønsker jeg å være med dette unge laget videre. Jeg er overbevist om at alle her vil utvikle seg videre og har mye å gå på. Og med de rette spillertypene rundt seg kan dette bli veldig bra, sier Belsvik.

Styreleder i Stabæk, Espen Moe, avdramatiserer det hele.

Avgjøres neste uke

- Vi mener vi har en profesjonell, intern prosess, og den pågår. Vi skal ansette en av de aller viktigste posisjonene i Stabæk, og ønsker å bruke den tiden vi trenger. Der er Petter en kandidat, men noe mer utover det ønsker jeg ikke å kommentere. Vi har en god dialog med ham og jeg skjønner at han er nysgjerrig og ønsker en avklaring, sier Moe.

— At han leste i avisen at det ikke ble noe av møtet i går skal jeg ta på min kappe. Vi er tillitsvalgte som har andre jobber, og i går klarte vi ikke å samle alle. Jeg snakket med Petter i går, men det var uheldig at han leste det dette i media først.

Moe avviser at et eventuelt opprykk vil påvirke treneravklaringen.

- Vi ser ikke på det når vi skal ansette. Vi håper å ha en avklaring på plass neste uke, sier Stabæks styreleder.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Stabæk Fotball