Fotball

West Bromwich ga bort tomålsledelse

Shane Long ga hjemmelaget drømmestart i lokaloppgjøret, men Aston Villa kom tilbake.

Shane Long setter her inn sitt første mål for kvelden, men Aston Villa kjempet seg tilbake i kampen.
  • Glenn Frode Thorkildsen

West Bromwich — Aston Villa 2-2 (2-0)

Det endte uavgjort 2-2 i et spennende Birmingham-oppgjør mellom West Bromwich og Aston Villa mandag kveld.

Lenge så det ut til at Shane Longs to tidlige scoringer skulle bli avgjørende, men scoringer fra Karim El Ahmadi og Ashley Westwood sørget for poengdeling.

Bare tre minutter var spilt da hjemmelagets Shane Long kom seg fri og banket inn 1-0.

Åtte minutter senere var samme Long frampå igjen, denne gang med en aldeles utsøkt lobb via tverrliggeren og i mål til 2-0 - etter en katastrofal tversoverpasning fra Aston Villas Leandro Bacuna.

20 minutter ut i kampen burde det stått 3-0 til West Bromwich. Aston Villa-forsvaret ble rundlurt da Stephane Sessegnon fikk ballen på sølvfat fra fem meter. Men midtbanespilleren fikk dårlig treff på ballen og den trillet utenfor.

Aston Villa var rystet og Shane Long fortsatte å terrorisere bortelaget. Da halvtimen var spilt, kom iren på et sugende løp med ballen i beina og Villa-forsvaret klarte ikke å henge med. Skuddet hans ble imidlertid reddet av keeper Brad Guzan.

Ufarlig Benteke

Den ellers så fryktede Aston Villa-spissen Christian Benteke sto med fem kamper uten scoring før i kveld. Hans svake forsøk på volley etter 33 minutter var en slags bekreftelse på at belgieren er ute av form.

I et ganske desperat forsøk på å endre kampbildet gjorde Aston Villa-trener Paul Lambert alle sine tre bytter tidlig i andre omgang.

Byttene endret kampen

En av innbytterne, Andreas Weimann, gikk umiddelbart til verket og klarte nesten å lure inn en redusering.

Midtveis i andre omgang fikk bortelagets Karim El Ahmadi muligheten fra kort hold. Han vippet ballen over hjemmelagets keeper Boaz Myhill og sørget for ny spenning i kampen.

Og kvarteret før slutt var det duket for Ashley Westwood. Midtbanespilleren traff meget godt på et skudd fra 20 meter - og fastsatte dermed sluttresultatet til 2-2. ## - Spesiell følelse

— Det var en spesiell følelse å feire sammen med fansen i et lokaloppgjør som dette. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få spille så mye for en klubb som Aston Villa. Nå gjelder det bare å vise sjefen at jeg fortjener det også fremover, sier Westwood til TV 2. - Vi måtte endre måten vi spilte på, for vi var ikke med i det hele tatt i 1. omgang. Jeg føler faktisk vi kunne vunnet denne kampen til slutt, men vi er fornøyd med ett poeng alt i alt. Forrige sesong tapte vi mange slike kamper hvor vi lå under, det har vi lært av, sier Aston Villas midtstopper Ron Vlaar.

— Vi har et ungt lag, all ære til dem for måten de kom tilbake i kampen på. I første omgang var vi ikke gode nok, men vi var strålende i andre omgang. Vi hadde et par stortap forrige sesong som har hjulpet oss til å takle en situasjon som i dag, sier Aston Villa-manager Paul Lambert.

West Bromwich-manager Steve Clarke var naturligvis ikke like fornøyd med kamputviklingen:

— Når man leder såpass komfortabelt, er det naturligvis skuffende å ikke vinne. Vi får bygge videre på de positive opplevelsene i første omgang, sier Clarke.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. West Bromwich Albion FC
  4. Aston Villa FC