Fotball

Emilie Haavi før Champions League: - Vi er bedre rustet nå

Forrige gang LSK Damer prøvde seg i Champions League ble det slakt. Nå prøver de på nytt.

Emilie Haavi er god på klubb- og landslag. Onsdag skal hun trå til i Champions League. Digitalsport

 • Mette Bugge
  journalist

Emilie Haavi og de andre stjernespillerne i Norges beste kvinneklubb i fotball møter FCZ Frauen fra Sveits i flomlyset på Åråsen.

Selv om det ble grisebank (0-8) forrige gang LSK damer deltok i den gjeve turneringen, mot Rosengård i to kamper i 2013, er laget mye bedre rustet nå.

Les også

Tom Nordlie er ferdig i Avaldsnes

— Nå er vi det beste laget i Norge. Det var vi ikke den gangen. Vi har en mye bredere stall, og har vært mer heldig med trekningen, mener Haavi.

Landslagsspilleren er i form. To mål mot Kasakhstan nylig, og scoringsteft i serien, forteller det.

— Jeg hadde litt måltørke på vårsesongen, men det har løsnet, forklarer hun.

Les også

Finjord med én debutant i landslagstroppen

Vil ikke ut ennå

Oslo-jenta er en av de mest ettertraktede i stallen, med tilbud fra andre klubber, men hun har foreløpig ingen planer om å reise ut.

— Det hadde vært gøy, men skal jo passe inn i livet. Lillestrøm begynner å bli en toppklubb i Norden. Det kan hende det er der det er best å være ut karrieren.

Neste uke blir avgjørende: Med cupfinale mot Avaldsnes og 16. delsfinale i Champions League, har romerikslaget mye spennende på gang.

— Gulrøttene kommer nå. Vi har lagt grunnlaget i sesongen. Det er nå vi spiller de morsomme kampene. Klarer vi to titler på hjemmebane og avansement i CL, er sesongen fullkommen.

Trener Monica Knudsen mener at en av klubbens oppgaver er å dyrke frem spillere som internasjonale toppklubber vil ha. Kan vi gjøre enkeltspillere så gode at de kanskje spiler på de beste lagene, vil vi være stolte av det. Om Haavi sier hun:

— Hun bør gå for en internasjonal karriere etter hvert.

Knudsen jobber selv for å få et lag som kan hevde seg i Europa.

— Det er vanskelig for et norsk lag å vinne Champions League, men vi kan komme langt. Og med et godt lag og maks flyt, er selvsagt alt mulig. Uansett er det inspirerende å være med, sier treneren, og tenker på lag som Wolfsburg, Lyon og Turbin Potsdam. De har mye større økonomiske ressurser.

— Lyon har et budsjett på 70 millioner, vi ti. Samtidig er det veldig motiverende å få være med og skaffe seg erfaring. Drivkraften vår er å bli litt bedre. Man må være sulten for å bli bedre, og det er vi. Kan vi gjøre enkeltspillere så gode at de kanskje spiller på de beste lagene, vil vi være stolte av det.

Har troen

Sportslig leder Richard Jansen i Stabæk mener at LSK har tatt lange steg, og mener også at et norsk lag kan vinne Champions League.

— Jeg føler ikke at vi er så langt bak. Første året vi var med tapte vi knepent for Frankfurt, som kom til finalen. Og neste år får Norge to lag med igjen, nummer én og to i serien. Det er et fint mål.

 1. Les også

  - Avgjørende for fotballen i Bergen at vi holder oss

 2. Les også

  Klepp gikk på nytt stortap

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hegerberg: - På dette nivået er det kynisme og hard konkurranse

 2. FOTBALL

  «Vi vinner og vinner med Monica, så hvorfor skal vi bytte henne ut?»

 3. FOTBALL

  Det er ett råd Ada Hegerberg nekter å høre på

 4. FOTBALL

  Hegerbergs stikk til fotballgutta: - Kan ikke komme 45 minutter for sent

 5. FOTBALL

  Hegerberg klar for historisk finale i England: – Karrièrens største kamp

 6. FOTBALL

  Nå er de i selskap med Barcelona, Chelsea, Lyon, Wolfsburg, Bayern München og PSG