Fotball

Hareide tror ikke Bendtner kommer i form før Champions League-kvaliken starter

– Må vise mer for å komme med på landslaget, sier Danmarks landslagssjef.

Åge Hareide følger med på Nicklas Bendtners prestasjoner i Rosenborg.

Åge Hareide fant ikke plass til Nicklas Bendtner da han tok ut sin ferske danske landslagstropp tirsdag. Men treneren tror Rosenborg-spissen kommer i form.

Det blir ingen Bendtner å se i de kommende kampene mot Tyskland (treningskamp) og Kasakhstan (VM-kvalifisering). Til høsten kan han derimot være aktuell for Danmarks norske landslagssjef.

– Om man ser på nivået i den norske ligaen og på Bendtners lange fravær, så trenger han mer til for å kunne komme med på landslaget, sier Hareide.

– Jeg tror ikke vi får ham opp i full omdreining før han begynner å spille internasjonale kamper for Rosenborg i juli, når de skal forsøke å kvalifisere seg til Champions League. Da får vi en bedre indikasjon på hvor han er.

Les også

Åge Hareide dropper å ta ut Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner håper å levere godt nok i Rosenborg-trøya til å få sjansen i det danske landslaget igjen.

Bendtner kan ikke sies å ha vært en kjempesuksess i Rosenborg, men fire mål på ti seriekamper er det blitt. Hareide så trønderlaget i aksjon senest sist helg og mener den danske spissrebellen har vært god.

– Han har levert godt for Rosenborg, og de er også meget fornøyde. Jeg kikket på ham og Mike Jensen på lørdag. Bendtner scoret igjen og var god, sier den tidligere RBK-treneren.

Bendtner har ikke spilt landslagsfotball for Danmark siden november 2015. Enn så lenge står han med 74 A-kamper og 29 mål.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Nicklas Bendtner
  2. Åge Hareide
  3. Rosenborg BK
  4. Eliteserien
  5. Danmarks herrelandslag fotball