Fotball

Målkalas i Manchester

Jesus Navas både åpnet og avsluttet scoringsballet. I mellomtiden satte City inn fire mål til da Tottenham ble sendt hjem som slakt.

Jesus Navas scoret to av målene da City banket Tottenham på Etihad. Her feirer han 1-0-målet sammen med Matija Nastasic.
  • Jo Trønsdal Bævre
Alvaro Negredo var svært delaktig da City nedsablet Tottenham med kalassiffer søndag. Her feirer han ett av målene i 6-0-seieren.

Manchester City — Tottenham 6-0: Det ble litt av et oppgjør mellom de to topplagene søndag. Hjemme på Etihad viste City ingen nåde. De vartet opp med målkalas og ydmyket med det gjestene fra London totalt.

Med seieren er City oppe på 4.-plass på tabellen, seks poeng bak serieleder Arsenal. For Tottenhams del ser det nå stygt ut, 9.-plass og grusom målforskjell på 9-11 er fasiten etter 12 spilte kamper, selv om laget står med 20 poeng.

Lloris i fokus

Det startet allerede etter fjorten sekunder. Tottenham-keeper Hugo Lloris gjorde et forferdelig utspill som James Milner snappet opp. Sergio Agüero avsluttet, men Lloris fikk avverget med å bokse ballen til Jesus Navas, som svarte med å lobbe ballen i lengste hjørne.

Tre minutter senere var det Tottenhams tur. Kyle Walker ble spilt fri på høyresiden, og slo ballen hardt inn foran mål. I feltet kom Eric Lamela til avslutning, men midtstopperveteran Martin Demichelis fikk reddet på streken.

Den neste halvtimen bølget spillet frem og tilbake, og begge lagene hadde gode muligheter - uten at det ga uttelling i tellende resultat.

Så, etter 33 spilte minutter begynte det virkelige Tottenham-marerittet. Nok en gang var keeper Lloris i fokus med et upresist utspill, som City bukket og tok i mot. Agüero forsøkte først å lobbe, men Lloris fikk såvidt gitt retur. Ballen havnet hos Alvaro Negredo, som satte den rett på en Tottenham-spiller på strek, før Sandro løpte ballen inn i eget mål til 2-0 for City.

Så var det Agüeros tur. Navas fikk tid og rom på høyrekanten og fant argentineren i feltet. Der gjorde han ingen feil, og det sto dermed 3-0 til pause.

Tottenham raknet fullstendig

Andreomgangen startet med et ordentlig City-brak. Yaya Touré fosset frem med sine gigantklyv oppover banen, før han, meget presset, fikk lagt en lissepasning over til Agüero, som enkelt satte ballen i åpent mål til 4-0. Da raknet det fullstendig for Tottenham. Først kom Samir Nasri til en gigantsjanse, da han lobbet ballen frekt over Lloris - og videre i tverrliggeren.

Like etter kom det femte målet, da Negredo hamret ballen opp i nettaket, etter å ha vendt bort Michael Dawson på elegant vis.

Spillet roet seg deretter noe, selv om begge lag kom til sjanser utover i omgangen. Nærmest var City og Touré. I det 75. spilleminutt brente ivorianeren til fra 16 meter, men ballen gikk like over.

På overtid ble Navas spilt igjennom alene med keeper av Milner, og han gjorde ingen feil etter at Spurs-stopper Jan Verthongen bommet på ballbanen. Dermed ble sluttresultatet sensasjonelle 6-0.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Manchester City
  4. Tottenham Hotspur FC