Fotball

Spilte feil nasjonalsang før storkampen: - Respektløst

Oppsiktsvekkende tabbe i Copa América.

ARRANGØRTABBE: Uruguay-spillerne, med Barcelona-stjernen Luis Suárez i midten, fikk seg en overraskelse før kampstart da feil nasjonalsang ble spilt.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Natt til mandag møttes Mexico og Uruguay til duell på University of Phoenix Stadium i Arizona.

Da nasjonalsangene ble spilt over anlegget før kampstart, skjønte imidlertid Uruguay-spillerne lite. For i stedet for den urugayanske nasjonalsangen «Himno Nacional», var det Chiles nasjonalsang som ble spilt foran de drøye 60.000 tilskuerne.

I halvannet minutt måtte forvirrede Uruguay-spillere høre på den chilenske nasjonalsangen.

Se episoden her:

— Det er så respektløst at de spiller feil nasjonalsang for Uruguay, twitret Diego Fagundez, MLS-spilleren som har flere kamper for Uruguays U20-landslag.

Etter kampen la arrangøren av Copa América seg flate.

— I kveld ble feil nasjonalsang spilt på grunn av en menneskelig feil. Vi beklager på det sterkeste til Urugays fotballforbund, landslaget, det uruguyanske folk og fansen for denne feilen. Vi vil jobbe med alle involverte for at slike feil ikke gjentas, heter det i en uttalelse.

Den store Uruguay-stjernen Luis Suárez er skadet og måtte se kampen fra innbytterbenken. I Barcelona-spissens fravær greide ikke Uruguay å hamle opp med Mexico.

Rafael Márquez sendte Mexico opp i 2-1-ledelse fem minutter før slutt, og på overtid fastsatte Héctor Herrera sluttresultatet til 3-1. I søndagens andre Copa América-kamp vant Venezuela 1-0 mot Jamaica. Mexico og Uruguay regnes som de sterkeste lagene i gruppe C.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Les også

  1. Bedrageritiltalte Messi i retten: - Jeg visste ingenting

  2. I dag starter rettssaken mot Messi: - Jeg ser aldri på kontraktene jeg skriver under på

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Mexicos herrelandslag fotball
  3. Uruguays herrelandslag fotball