Fotball

Pål André Helland: - Riise frykter meg

Men RBK-vingen er full av respekt for mannen med flest landskamper for Norge.

ROSER RIISE: RBKs Pål André Helland
  • Marius Dahl

Rosenborgs munnrappe høyrekant allerede begynt å glede seg til Rosenborg og Aalesund møtes på Lerkendal om en måned.

— Det har nok aldri vært en mer hardtskytende duell i norsk fotball, så det blir artig, innleder Pål André Helland overfor Adresseavisen etter fredagens trening.

Da var det endelig klart at Riise omsider er tilbake i norsk fotball. Etter å ha bestått den medisinske testen torsdag, ble 35-åringen fredag klar for moderklubben Aalesund som han forlot som 18-åring for Monaco i 1998. Mannen med 110 - og dermed flest - landskamper får endelig sin debut på norsk toppnivå.

Litt rappkjefta som alltid - men med en stor beundring for den merriterte sunnmøringen i bånn - gleder Helland seg til å møte venstrebacken på Lerkendal 18. april, allerede i fjerde serierunde.

— Artig at han kommer til Tippeligaen. Bra at sånne profiler kommer til Norge og fått satt standarden for de unge om hva som skal til i treningsarbeidet. I stedet for å avslutte i utlandet, så bidrar de litt her hjemme først og det er bra, sier Helland.

Les også

John Arne Riise: - Fantastisk å være tilbake

— Jeg skal drible ham

— Det blir gøy å møte en Champions League-vinner, legger han til.

I fjor var han til tider ustoppelig på Rosenborgs høyreside da trønderne herjet og nærmest avgjorde gullstriden etter en formidabel vårsesong. Den gangen uttalte 26-åringen at alle venstrebackene som møtte ham enten ble byttet ut eller utvist. Helland er ikke mer ydmyk nå.

John Arne Riise ble presentert som Aalesund-spiller i forkant av seriepremieren fredag.

— Jeg skal drible han bort uansett, så for meg er det likegyldig, smiler Helland.- Han springer som en hest offensivt, det er vel ikke det defensive arbeidet han er mest kjent for. Vi skal få kjørt ham og hindre at han kommer til skudd der han er aller best, fortsetter høyrekanten.

Les også

Danskene erter RBK for ny «Flo-pasning» - her er RBK-danskens klare svar

Frykter ikke Riise

De har aldri møttes tidligere, verken på eller utenfor banen. Med unntak av en handshake etter en landskamp på Ullevaal i fjor, har de ikke snakket med hverandre før. Men Helland er sikker på at Riise gruer seg til å møte ham om en måned.

— Ja, det gjør alle venstrebacker i Norge. Han føyer seg inn i rekka, slår Helland fast.

— Jeg frykter ikke ham. Hvis jeg gjør det, må jeg si fra til Kåre, så får noen andre spille, fortsetter han.

Ikke spesielt blyg i uttalelsene, Helland, men med stor respekt for hva Riise har oppnådd. Men hvor mye kan 35 år gamle Riise bidra med i Tippeligaen?

Les også

RBK-backen hadde liten tro på gulltrener Ingebrigtsen: - Var ikke særlig positiv

Tar av seg hatten

— Vanskelig å si. Han spilte vel i Champions League med APOEL for to år siden, så jeg tror ikke det er krise i hvert fall, sier hemnværingen.

— Det er bare å ta av seg hatten. Flest landskamper for Norge, Champions League-tittel og seriegull i Frankrike. Spilt i Roma og en rekke storklubber, så det er bare å beundre, sier Helland.

Lørdag er han i startoppstillingen når gullkandidatene Odd og Rosenborg barker sammen til et tidlig toppoppgjør på Skagerak Arena.

— En tøff kamp, men jeg har aldri tapt mot Odd. Alltid tette og tøffe kamper mot dem, men vi har en tendens til å vinne. Alltid dramatikk og severdighet, så det blir det sikkert nå også, tror Helland.

OL-vinnerens fotballhelt brukte mikroen til å koke kaffe. Her Adressa-sportens podkast her:

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK