Fotball

Flytter til USA for å spille fotball: – Det er det beste for meg

Håvard Espejord (18) innser at det blir vanskelig å slå igjennom på TILs A-lag denne sesongen, og har bestemt seg for å dra til USA for å spille collegefotball.

TRENING: Her er Håvard Espejord i aksjon for TIL på onsdagens trening. Foto: Robin Andersen

  • Robin Andersen

Håvard Espejord, tilnærmet fast inventar på TIL 2 og lillebror til TIL-spiss Runar Espejord, reiser til USA på tirsdag, nærmere bestemt til Charlotte i North Carolina, men skal bo i South Carolina like over grensa. Der skal han spille fotball mens han går på skole, også kalt collegefotball.

— Jeg har hele dette halvåret sett på mulighetene for å bli aktuell for A-laget, men det har ikke vært så mange treninger og mye spill på TIL 2. Da føler jeg at å dra til USA er det beste for utviklingen min akkurat nå, slik at jeg kan ta flere steg som fotballspiller. Ikke minst er det er artig å få testet ut noe annet, sier Håvard Espejord til iTromsø.

LES OGSÅ:

Les også

TIL åpner for å slippe «Henke»: - Jeg har gjort meg mine tanker

LES OGSÅ:

Les også

Sportssjefen om Gamst-skaden: – Fortsatt glad for at vi signerte Morten

— Ikke god nok

Han legger ikke skjul på at det er veldig tøff konkurranse i dagens A-stall. Espejord er en spiller som bekler de offensive posisjonene og kjemper med mange av TILs beste spillere.

— Akkurat nå er jeg ikke helt god nok, og det er bare et lite år borte, så er man kanskje god nok for å komme tilbake. Jeg ser ikke på det som at noen dører lukkes, og det er fortsatt TIL jeg har lyst å spille for, sier Espejord.

COLLEGEFOTBALL: Håvard Espejord skal til Charlotte i North Carolina i USA for å spille collegefotball. Foto: Robin Andersen

Lars Petter Andressen, assistenttrener i TIL og en viktig ressurs for spillerutvikling i klubben, ser ikke på det som negativt å forlate trygge rammer i Tromsø for å spille collegefotball i USA.— USA tilbyr mye spennende, blant annet college, utdanning og collegeship. Da jeg jobbet i Lyn, var det mange som dro over til USA og syntes det var kjempespennende. Det kan absolutt være et steg videre for å fortsette karrieren sin. Det går an å dra dit og komme tilbake og spille i Tippeligaen. Han får jo en helt annen opplevelse også. Det er klart det er synd for vår del, han kunne fått enda flere muligheter her etter hvert, men det er spennende for vår del og åpner muligheter for andre, sier Andressen.

LES OGSÅ:

Les også

  1. - I Lyon hadde jeg ikke flust med venner. Trivsel er veldig viktig for at man skal prestere.

  2. Ulrik havner nær lønnstoppen etter TIL-overgangen

Press på yngre spillere

Det har gått sport i å hylle 96-årgangen til TIL, representert med fem spillere fra byen der alle er inne på A-laget i hver sin posisjon. Den mørke siden av det er at den kommende generasjonen føler presset.

— Jeg tror ikke det er med på å ødelegge mulighetene for kommende kull, selv om 1996-spillerne er en veldig spesiell gjeng. Vi har flere spennende kull på gang der mange som har landslagserfaring, så det ser lovende ut, sier Andressen.

Truls Jenssen, pappa til Ulrik Yttergård Jenssen og toppspillerutvikler i TIL, håper ungguttene ser på dette som en mulighet.

— Jeg håper at de som er yngre ikke tenker at de er i i feil kull, og at de ikke er redde for å ta steget i A-stallen bare fordi det er mange andre unge spillere der, sier Jenssen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL