Fotball

Italia og Nederland er klare for VM

Men begge lagene fikk det tøffere enn ventet.

Veterankeeper Gianluigi Buffon var strålende fornøyd med seieren over Tsjekkia. En seier som tok Italia til nok et VM-sluttspill.
Med 2-0-seier over Andorra er Nederland klar for VM-sluttspillet i Brasil neste sommer.

Italienerne er klare for sitt 19. VM-sluttspill, men laget kom under med 0-1 da Libor Kozak scoret etter 19 minutter.

Det gikk seks minutter etter sidebytte før Italia var kommet à jour med Giorgio Chiellinis scoring.

Urokråka Mario Balotelli var sikkerheten selv fra straffemerket da han sikret 2-1-seieren. Daniel Kolar pådro seg sitt andre gule kort mot slutten av kampen og påfølgende marsjordre.

Tsjekkerne har hatt en skuffende VM-kvalifisering. Det betyr at annenplassen i gruppa vil stå mellom Bulgaria og Danmark. Begge lagene vant på bortebane tirsdag. Danskene fikk 1-0 over Armenia og bulgarerne slo til med 2-1 over Malta.

Van Persie senket Andorra

Manchester Uniteds Robin van Persie scoret begge målene da Nederland tok seg til VM-sluttspillet for niende gang. Treskolandet slo Andorra 2-0. Det så lenge trådt ut for nederlenderne, men fem minutter etter sidebytte fant van Persie nettmaskene. Han doblet ledelsen fire minutter senere.

Ungarn klatret opp på annenplassen i gruppe D etter 5-1 hjemme over Estland. Tyrkia tok en sterk 2-0 seier borte over Romania og er i høyeste grad med og kjemper om toerplassen i gruppen.

Både Romania og Tyrkia ligger ett poeng bak Ungarn.

Frankrike garantert minst omspillsplass

Frankrike slo Hviterussland 4-2 i VM-kvalifiseringen tirsdag. Det betyr at franskmennene er garantert minst omspill i kampen om å komme til Brasil-VM.

Det var Hviterussland som tok ledelsen i kampen, men Franck Ribéry utlignet før pause. Deretter gikk hviterusserne opp til 2-1, før det løsnet skikkelig for det franske laget. Franskmennene scoret tre av sine fire mål etter pause.

Nå er det helt likt i toppen i gruppe I. Både Spania og Frankrike har 14 poeng, men verdensmesterne fra Spania har en kamp mindre spilt, så alt tyder på at spanjolene kommer til å vinne gruppe. Det betyr at Frankrike må ut i toeromspill for å sikre en plass i Brasil-VM neste sommer.

(©NTB)

Les mer om

  1. Andorra
  2. Tsjekkias herrelandslag fotball
  3. Italias herrelandslag fotball