- At Solskjær har vært en skuffelse, er årets underdrivelse

Cardiff-ekspert usikker på om nordmannen klarer ta klubben tilbake til Premier League.

Kun opprykk er godt nok for Ole Gunnar Solskjærs Cardiff. De serieåpner mot Blackburn fredag.
  • Roar Lyngøy

Ole Gunnar Solskjærs første sesong som Cardiff-manager endte med nedrykk fra Premier League.

Alt annet enn opprykk på første forsøk er katastrofe. Da er det mye som tyder på at Solskjærs dager er talte i Cardiff.

Bookmakerne tror på Cardiff-opprykk foran walisernes serieåpning mot Blackburn fredag. Det samme gjør fansen:

I en avstemning på Wales Online sier 67 prosent at de tror på Cardiff-opprykk. På spørsmål om Solskjær er rett mann til å lede Cardiff opp igjen, sier 61 prosent «ja».

Mange spørsmålstegn

Cardiff-ekspert Paul Abbandonato i Wales Online var blant dem som hyllet ansettelsen av kristiansunderen i fjor. Nå er han usikker.

– Manchester United-legenden kom til Wales med en stor fanfare, men har til gode å leve opp til hysteriet. Sannhetens time er kommet for Solskjær. Jeg var blant dem som lot meg oppmuntre av at Cardiff hadde klart å tiltrekke seg en av de mest fremadstormende, unge managerne i fotballen. Cardiff hadde lyktes med det flere andre Premier League-klubber hadde prøvd på, skriver Abbandonato.

Nedturen ble enorm.

– Å si at Solskjær har vært en skuffelse til nå, er årets underdrivelse i fotballen, skriver han videre.

Bygget sitt eget lag

Kommentatoren mener at Solskjær vinglet for mye og byttet for mye på laget sist sesong. Men han påpeker videre at Cardiff-fansen har gitt Solskjær en fredningstid og at mye av kritikken er blitt rettet mot eier Vincent Tan i stedet.

Abbandonato er usikker på om Solskjær vil takle livet i Championship, en liga kjent for sin fysisk tøffe stil og med flust av kamper.

– Solskjær har hentet flere nye spisser, men har ikke gjort noe for å styrke forsvaret. Laget er alvorlig svekket som følge av at Steven Caulker og Gary Medel er borte, mener han.

Kommentatoren påpeker også at Solskjær nå har fått tid på seg til å bygge sitt eget lag.

– Dette er ikke lenger Malky Mackays lag. Solskjær har hentet 11 nye spillere, og flere er på vei. Det er hans lag, hans stil. Denne gangen må Solskjær lykkes fra starten av og overbevise oss som hadde troen på ham, skriver Abbandonato.

Wales Online har undersøkt hvordan det går med lagene som rykker ned fra Premier League. Statistikken viser at 27 prosent av nedrykkslagene rykker opp på første forsøk, mens 38 prosent aldri har klart å komme seg tilbake i Premier League. Dette viser at nedrykksfallskjermen som klubbene får med seg slett ikke er en garanti for suksess.

– Fem-seks kan rykke opp

Solskjær sier at han har troen på opprykk.

– Jeg har hentet spillere, flere fra Manchester United, som jeg vet har den rette mentaliteten. Jeg tror det vil være et godt tips å sette penger på oss, men ligaen er tøff. Det er minst fem eller seks som kan se på seg selv som kandidater for opprykk, sier Solskjær.

Torsdag signerte midtbanespilleren Tom Adeyemi for Cardiff. Han imponerte for Birmingham forrige sesong.

– Det vil komme inn minst en midtstopper til i stallen, varsler Solskjær.

De britiske bookmakerne har lavest opprykksodds på lagene som rykket ned fra Premier League sist sesong; Cardiff, Fulham og Norwich. Også klubber som Derby og Uwe Röslers Wigan spås høyt opp i den jevne ligaen.

FAKTA: Norske spillere i Championship

  • Joshua King (Blackburn)
  • Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli (Cardiff)
  • Mats Mørch (Derby, ungdomslag)
  • Sondre Tronstad (Huddersfield, ungdomslag)
  • Jonathan Parr (Ipswich)
  • Alexander Tettey (Norwich)
  • Thomas Rogne (Wigan)

FAKTA: Åpningsrunden

  • FREDAG : Blackburn – Cardiff 20.45. * LØRDAG (16.00): Brentford – Charlton, Brighton – Sheffield W., Derby – Rotherham, Huddersfield – Bournemouth, Middlesbrough – Birmingham, Millwall – Leeds, Nottingham Forest – Blackpool, Watford – Bolton, Wigan – Reading, Ipswich – Fulham 18.15. * SØNDAG : Wolverhampton – Norwich 17.00.