Fotball

Barcelonas stjernetrio herjet igjen

I løpet av et kvarter midt i første omgang hadde Barcelonas stjernetrio — populært kalt "MSN" - knust Bayern Münchens siste håp om å få spille Champions League-finale.

svp://100390?view=bt
  • Erlend Nesje
    Journalist
TRES AMIGOS: Samarbeidet mellom Neymar (t.v.), Luis Suarez og Lionel Messi knuste Bayern Münchens håp om Champions League-finale.

Bayern München-Barcelona 3-2 (3-5 sammenlagt)Barcelona spiller Champions League-finale mot vinneren i semifinalen mellom Real Madrid og Juventus.

Mye av æren for det skal katalanernes nådeløse angrepstrio ha.

De senket Bayern München med tre mål i det første semifinalemøtet på Camp Nou i forrige uke.

Og under kveldens returmøte, da Bayerns tidlige ledermål ga et lite håp om å få spille finale i Berlin, slo trioen til to ganger.

Bayern München vant 3-2 etter at gjestene hadde slakket av på tempoet. Men Barcelona vant 5-3 sammenlagt.

I årets Champions League-sesong har Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar scoret 25 av Barcelonas 28 mål. Totalt har trioen denne sesongen scoret ufattelige 114 ganger i alle obligatoriske kamper denne sesongen.

— De har funnet hverandre bra, de kjenner hverandre godt, og jeg håper ingen vil stoppe dem. I hvert fall ikke i finalen. Men ikke glem resten av laget, det er de som gjør det mulig å spille på denne måten, sa Barcelona-trener Luis Enrique i et intervju med Viasat.

— Vi er der vi skal være, men vi nøyer oss ikke med det. Vi skal vinne titler, sa Andres Iniesta.

Den umulige oppgaven

Å score tre mål på egen bane er én ting. Å unngå baklengsmål kan også være svært vrient.

Men å gjøre det mot verdens beste klubblag, med verdens soleklart beste og mest målhissige angrepstrio, gjorde oppgaven bortimot umulig for Bayern München.

De levde likevel i håpet, og det håpet ble ytterligere forsterket da Mehdi Benatia headet Bayern München i ledelsen etter syv minutter.

— Jeg var urolig etter det første målet, innrømmet Enrique.

Men gleden ble kortvarig for Bayern München. Og gledesdreperne på Allianz Arena var herrene Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar. MSN.

I løpet av et kvarter midt i første omgang hadde de knust Bayern Münchens håp med to mål.

Lionel Messi åpnet forsvaret, Suarez la uselvisk inn til Neymar, som satte ballen inn i det åpne målet.

2–1 lignet noe på det første: Messi. Suarez. Og til slutt Neymar som målscorer.

Barcelonas tre ess på topp var nådeløse med Bayern München.

Spenningen var over

Utgangspunktet for Bayern før kampen var at de måtte ha tre mål for å sikre ekstraomganger, etter en halvtimes spill måtte de ha seks for å sikre plass i Champions League-finalen i Berlin.

De hadde muligheter til å score både tre og fire mål før pause, men på mange misbrukte sjansers kveld ble det vanskelig.

Ansiktsuttrykkene til både spillere og lagledere fortalte at dette var en tapt sak for Champions League-vinneren fra 2013. Det var game over. Oppgaven ble rett og slett for stor.

Barcelona hadde kontroll og slakket betraktelig ned på tempoet i den andre omgangen. Det straffet seg og Robert Lewandowskis 2-2-mål var av det gode og vakre slaget. Thomas Müller sendte Bayern i 3-2-ledelse kvarteret før slutt.

Men de måtte ha ytterligere tre mål til mot et Barcelona som hadde slått av bryteren. Det kunne ikke gå.

Barcelona spiller Champions League-finale i Berlin 6. juni. Der møter de vinneren av oppgjøret mellom Real Madrid og Juventus.

Les også

  1. «Glem finalen, Bayern. Dette er Mission Impossible»

  2. Sjekk disse fem utrolige snuoperasjonen, Bayern

  3. Lagkamerat om Messi: - Lenge til vi får se en slik spiller igjen

svp://100390?view=bt

Les mer om

  1. Champions League
  2. Bayern München