VM ga publikumsrekord i England - ingen tror på det samme i Norge

— Vi forventer ikke akkurat fulle tribuner.

Tre av LSKs VM-spillere, Marit Sandvei, Marita Skammelsrud Lund og Lene Mykjåland, sto over torsdagens fellestrening, men er likevel klare til søndagens kamp mot Arna-Bjørnar.

LILLESTRØM (Aftenposten): Etter over to måneders pause på grunn av VM, sparkes Toppserien i gang i helgen. 16. mai ble forrige seriekamp spilt.

LSKs VM-spillere er klare for å blø før klubbdrakten igjen når de møter Arna-Bjørnar på bortebane søndag.

Over 2000 så Manchester City

VM i Canada var ferdig 5. juli da USA banket Japan hele 5–2 i finalen. I England var ligaen i gang igjen allerede forrige helg, og Manchester City, med flere av Englands VM-spillere på laget, satte ny publikumsrekord med 2102 tilskuere på tribunen i kampen mot Birmingham.

De engelske jentene kunne juble for bronse i VM etter å ha slått Tyskland i kampen om tredjeplassen.

Dermed kan det tyde på at Englands gode VM-prestasjon, med tredjeplass og bronsemedalje, har hatt en effekt på kvinnefotballinteressen i det fotballgale landet.— Jeg ville ha løyet om jeg sa vi ikke var slitne, og jeg tror både kroppene og hodene våre ville likt et par uker med fri. Samtidig ønsker vi å holde interessen oppe, og hvis vi får mange til å komme på helgenes kamper, vil det være fantastisk, sa Manchester City-spiller Jill Scott til The Guardian i forkant av kampen mot Birmingham.

Ifølge BBC var det i gjennomsnitt 892 tilskuere på kampene i England i første halvdel av sesongen, mens det i gjennomsnitt var 1588 tilskuere på tribunen da fire kamper ble spilt i Women's Super League 12. juli.

- Trengte fridagene

At Toppserien venter enda lenger med starten enn serien i England, tror ikke LSK-spillerne har noe å si.

— Jeg mener Toppserien kommer tidlig nok – jeg tror vi har hatt godt av de fridagene vi fikk for å omstille, koble av og lade batteriene, sier Marita Skammelsrud Lund som tror VM fortsatt er såpass nytt at man kan håpe på en effekt.

Lene Mykjåland vet at det er vanskelig å få folk på kamper i Toppserien, og tror ikke en uke fra eller til vil ha betydning. En stor interesseøkning etter VM har hun egentlig ikke ventet seg.

VM endte i tårer for de norske jentene. Her er det LSKs Anja Sønstevold som trøster landslags- og klubbvenninnen Isabell Herlovsen.

— Mesterskap har jo vist seg å gi veldig økt interesse der og da. Veldig mange nordmenn synes det er gøy med nordmenn i mesterskap. Og så er det noe annet her hjemme – det er vanskelig å få folk på kamp. Det ser man på herresiden også, at det er litt dalende. Så vi venter ikke noen kjempeøkning i tilskuere – vi gjør jo ikke det, sier Mykjåland.

Håper CL-spill kan hjelpe

Det ble ikke helt det mesterskapet Norge hadde håpet på – da alt plutselig var over før moroa egentlig hadde startet. Et surt 1-2-tap for England gjorde at Norge måtte reise hjem allerede etter åttendedelsfinalen.

— Vi var veldig, veldig skuffet. Det var veldig bittert når vi var så nære, og det er en skuffelse som sitter i lenge. Det var tungt, sier Mykjåland.

Les også

«Den engelske moralen og effektiviteten ble til slutt avgjørende»

Om Norge hadde slått England, hadde vertsnasjonen Canada ventet i neste kamp.

— Å møte Canada på et fullsatt stadion i Vancouver – det hadde vært så kult, fortsetter Mykjåland.

Nå håper LSK-jentene at Champions League-spill kanskje kan være med å øke kvinnefotball-interessen i Norge.

— Jeg tror absolutt at Champions League kan spille inn, spesielt hvis vi er litt heldige med trekningen og gjør det godt. Man ser jo, som nå i mesterskapet, at når det er på internasjonalt nivå, da er interessen der, sier Marit Sandvei.

— Og så må det så klart jobbes godt i klubbene for å øke interessen, sier hun.