Fotball

«Cupen i 2018 er totalt uinteressant»

«Vi hadde ikke gått hele veien uansett», skriver Ingve Bøe i Viking-bloggen – og kommer med et stikk til Bryne.

Ingve Bøe mener Viking må få ut aggresjonen fra cuptapet mot Bryne i kveldens kamp mot Notodden.
  • Ingve Bøe
    Ingve Bøe

Så ble det tap mot Bryne i cupen. Etter de siste møtene med jærbuene er ikke akkurat det en bombe, selv om jeg denne gangen absolutt ikke trodde på denne utgangen. Jeg vurderte å spise et eller annet om Bryne vant, men det er jeg glad for at jeg ikke frontet nå.

Cup er oppskrytt. Så gratulerer med seieren og vel gjennomført kamp, jærbuer. Cupen i 2018 er totalt uinteressant. Vi hadde ikke gått hele veien med seier uansett, og jeg gir Bryne maks et par kamper til før de ryker. Jeg ønsker lykke til i de lavere divisjoner framover.

Tidlig sorti i cupen er en fordel, som alltid sies når man går på en tidlig smell. Kampen er historie og nå er det bare å gyve løs på neste motstander – Notodden. Få ut den aggresjonen som nå ligger latent!

Les også

  1. Viking-spiller i munnhuggeri med fansen etter cupfiaskoen

  2. Se bildene fra cupdramaet

Nyopprykket motstander

Notodden er også et ubeskrevet blad for meg og sikkert for flere av dere. Ikke så rart det, da klubben er forholdsvis ung i gamet. 3. november 1999 ble Notodden Fotballklubb en realitet, etter sammenslåingen av de to lokale klubbene Snøgg og Heddal.

Klubben rykket opp i fjor etter å ha havnet på 2.-plass i 2. divisjon. Etter en svært spennende kvalik mot Raufoss, der det måtte ekstraomganger og straffespark til for å kåre en vinner etter to kamper, trakk Notodden det lengste strået.

Laget ledes av Kenneth Dokken – sønn av velkjente Arne Dokken. Han fikk ikke samme spillerkarrièren som sin far, men var innom solide klubber som Strømsgodset, HamKam og Odd før trenergjerningen tok ham.

Notodden ligger på 4.-plass i 1. divisjon med tre seire og én uavgjort – før tapet kom sist serierunde mot Sogndal, som er en av opprykksfavorittene. Laget har sluppet inn mål i samtlige kamper så langt, men de netter også ofte.

Ingve Bøe mener Viking og Bjarne Berntsen ligger foran skjema så langt.

Foran skjema

Jeg kan ikke komme unna engasjementet som nå vises i diverse medier. Viking er igjen på manges lepper. La gå at ikke alle tanker har gått via hjernen før de utbasuneres. Men det menes noe om det meste, og det er bra.

Folk vil som regel Vikings beste, noen har bare en snodig pessimistisk tilnærming. Etter 12 poeng på fem kamper ligger vårt lag på opprykksplass. Jeg tenkte før seriestart at ti poeng hadde vært absolutt godkjent til nå. Så Viking er foran i mitt skjema.

Det går ikke an å beskrive hvor viktig det er at vi ligger der vi gjør nå. Eller jo: Det gir laget en selvtillit som er uovertruffen for å nå målsettingen om opprykk. Derav hersker ingen tvil.

Men som jeg har sagt flere ganger: Det kommer til å svinge fra himmel til der det er veldig varmt for Viking. Til og med i samme kamp vil det svinge. Stabiliteten vil komme over tid. Og det er dette som kalles utvikling.

Les også

Berntsen vil terpe angrepsfotball: – Vi har mye å jobbe med

Trekker frem tre spillere

Etter flere år med å stange hodet i veggen ser man konturene av noe nytt. Unge fremadstormende spillere ispedd rutine og ikke minst offensive kvaliteter. Det liker vi jo, eller?

Med en svært god Zlatko Tripic, et udiskutabelt stort talent i Kristian Thorstvedt og en Leo Østigård som tar for seg der bak, har vi en
sentrallinje som holder i massevis. Jeg håper sistnevnte kjapt blir kvitt skadeplagen sin. Disse tre har etter min mening vært den største beholdningen så langt. Og de vil dra med seg flere, som Zymer Bytyqi
beviste sist. Bare vent og se.

Når skal man bytte, om man ikke skal bytte når man leder med fire mål? Ingen i hele verden kunne tenke seg at det å bytte slitne bein når man leder med FIRE skulle vise seg å bli et dårlig sjakktrekk. Uansett hvor toneangivende noen spillere var. Jo, forresten. I etterpåklokskapens lys har jo en del tatt til orde for at Bjarne Berntsen bommet der.

Det gjorde han absolutt ikke, men ved neste korsvei venter han nok noe lenger før byttene kommer. Det læres i alle bauger og kanter.

Les også

Viking-bloggen: «Nå har vi lært at også 1–5 er en farlig ledelse…»

Spillerne får vinger

Jeg har berømmet Hordene med venner for unison støtte på bortekampene. Jeg vil nå også berømme Viking Oslo, som altså er et viktig tilskudd for trykket og hjelpen Viking får i vanskelige bortekamper.

Dette er uvurderlig hjelp der spillerne får mer støtte enn motstandere. Når de ikke har anledning å følge laget sitt «live», møtes de alle på sin stampub der øst. Ryktene sier at nye Vikingsanger ser sitt lys her etter mørkets frambrudd. Takk for innsatsen så langt. Vi gleder oss med dere til fortsettelsen.

Kom på stadion og vær positiv. Da gror det rundt en! Nå gjelder det bare at vårt trauste og blaserte publikum tar opp hansken på hjemmebane. Sist
kamp var ikke så verst, men vi har alle mye å gå på. Med 6300 i snitt på hjemmekampene kan det lages mer lyd. Etter noen grå år bygges det noe nytt som vi alle kan dele.

Per dags dato ligger lagidrettene i dvale her i lendet. Vi kommer bare på stadion eller på Oilers-kamp når guttene presterer. Hva med å bistå allerede nå, for at sesongen krones med suksess?

Ja, jeg vet det er Obosligaen. Jeg vet det ikke akkurat har vært blomstrende prestasjoner de siste årene. Jeg vet det er mye å gå på, jeg vet at det kommer humper i veien.

Men alle vet at unison støtte gir resultater. Spillerne får vinger.
Hjelp dem til å fly i dag. Da topper vi «heile driden».

Vi sees.

Les mer om

  1. Ingve Bøe
  2. Viking FK
  3. Bryne FK