Fotball

Sogndal rotet bort to livsviktige poeng i nedrykksstriden

Sarpsborg 08 kjempet seg tilbake i seksmålsthriller.

Matti Lund Nielsen gjør 3-3 i sluttminuttene mot Sogndal. NTB scanpix

 • NTB

Sogndal øynet en kjærkommen seier i kampen for å unngå nedrykk, men i det 88. minutt fikk medaljejagende Sarpsborg lønn for strevet og fikk med seg 3-3.

Poengtapet vil ergre Sogndal-trener Eirik Bakke en stund. Laget hans hadde snudd 0-1 til 3-1 i første omgang, men Sarpsborg ga aldri opp. To scoringer signert Matti Lund Nielsen etter pause sikret gjestene fra Østfold uavgjort.

For begge lag kan det ene poenget vise seg å være for lite når regnskapet skal gjøres opp ved sesongslutt. Sogndal kjemper febrilsk for ikke å rykke ned, mens Sarpsborg jager Molde i kampen om sølvmedaljene.

Krépin Diatta ga Sarpsborg en perfekt start på Fosshaugane. Etter bare fem minutter ruvet den senegalesiske midtbanejuvelen i luften og stanget inn en ball fra Ole Jørgen Halvorsen.

Les også

Utrolige sifre da Vålerenga herjet: – Ser ut som Barcelona

Snudde

Veteranen Kjetil Wæhler satte i gang startskuddet for det som ble en mektig snuoperasjon av hjemmelaget. I det 22. minutt dunket 41-åringen inn utligningen etter en del klabb og babb i feltet.

Fire minutter senere sto det 2-1 på lystavla. Gilbert Koomson fikk servert ballen av Reiss Greenidge og hamret den i nettmaskene. På tampen av omgangen økte Ole Martin Rindarøy til 3-1 etter en vakker Sogndal-kontring. Rindarøy avsluttet angrepet ved å lobbe ballen over Anders Kristiansen.

Da hadde Sogndal-fansen for alvor troen på en livsviktig trepoenger. Men det er ikke uten grunn at Sarpsborg kjemper helt i toppen bak suverene Rosenborg.

Ni minutter ut i annen omgang sto Nielsen helt umarkert og fikk heade inn 2-3-reduseringen etter Tobias Heintz' frispark. Der var det slett markeringsjobb av vertene.

Les også

Jublet for sjelden triumf: Dette har ikke skjedd på over fem måneder

Topp og bunn

Sarpsborg fortsatte å banke på døra, men det så lenge ut til at østfoldingene skulle komme til kort. Til slutt maktet ikke Sogndal å holde unna, og i det 88. minutt fikk Nielsen prikket inn 3-3 via innbytter Per-Magnus Steiring.

Med fire runder igjen ligger Sogndal på 13.-plass med sine 28 poeng. Bakkes lag er foran Tromsø på kvalifiseringsplassen takket være bedre målforskjell. Det skiller to poeng ned til Aalesund på nest sisteplass.

Sarpsborg har ligget på sølvplass så å si hele sesongen, men i det siste har Molde i fin form sneket seg forbi. Tre poeng skiller de to lagene etter helgens runde.

Sogndal har igjen kamper mot Strømsgodset (b), Tromsø (h), Stabæk (b) og Vålerenga (h), mens Sarpsborg skal møte Sandefjord (h), Viking (b), Aalesund (h) og Molde (b).

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sogndal Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Riise om AaFK-spillerne: – Burde skamme seg

 2. FOTBALL

  Molde leder an i medaljejakten etter sliteseier

 3. FOTBALL

  Sogndal tapte på hjemmebane - nå er nedrykksfaren stor

 4. FOTBALL

  Jublet for sjelden triumf: Dette har ikke skjedd på over fem måneder

 5. FOTBALL

  Rindarøy utelukker å forlenge kontrakten med Molde

 6. FOTBALL

  Sogndal tok første stikk i kvalifiseringen om eliteseriespill