Fotball

Bendtner og Jensen er med i den danske VM-troppen

Åge Hareide tok ut bruttotroppen til Russland-VM.

Nicklas Bendtner er blant de 35 danske spillerne som kan forberede seg på VM-tur. NTB scanpix

 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Mandag presenterte den danske landslagssjefen Åge Hareide den første utgaven av VM-troppen som reiser til Russland i juni.

To av RBKs danske spillere, Mike Jensen og Nicklas Bendtner, var blant de 35 spillerne i troppen. I to omganger vil troppen bli mindre, til 23 navn gjenstår senest 4. juni.

Les også

RBK og Hareide har snakket sammen: Slik løses Bendtner og Jensens «VM-floke»

Det betyr at Rosenborg kan miste duoen i flere kamper i sommer. I utgangspunktet skal alle som er tatt med i bruttotroppen ha hviletid fra 20. mai, og da ville duoen gå glipp av storkampen mot Brann.

Får utsatt reise

Men Stig Inge Bjørnebye og Åge Hareide har snakket sammen, og Bendtner og Jensen har fått lov til å møte senere på treningssamlingen enn resten av troppen. Dermed kan de spille mot Brann 27. mai.

Men Odd-kampen den 30. mai, kampen mot Tromsø og Vålerenga går dunken om de er blant de 22 siste. Dersom Danmark får suksess i VM, kan de også miste flere kamper.

Laget vil ha to treningssamlinger før VM-sluttspillet. Den første i slutten av mai, og den andre gangen etter treningskampen mot Sverige 4. juni. VM starter 16. juni, og Danmark har sin første kamp 16. juni.

De spiller i gruppe med Peru, Australia og Frankrike.

Les også

Bendtners gladmelding til supporterne: – Kommer tilbake til RBK etter VM

Store navn

Til slutt skal troppen reduseres til 23 spillere, som til slutt reiser til Russland i juni. Den endelige troppen skal meldes inn 4. juni. Tre av spillerne i troppen er debutanter. Blant annet Kenneth Zohore.

– Zohore er stor og sterk, og han er et godt alternativ hvis vi mister Cornelius. Han er en god boksspiller i konkurranse med Nicklas Bendtner, sa Hareide på pressekonferansen.

Han forventer at seks forsvarsspillere, åtte midtbanespillere og seks angripere blir med til Russland, i tillegg til tre målvakter.

I tillegg til Bendtner og Jensen tok Hareide ut stjerner som Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Thomas Delaney, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli, Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg.

Les mer om

 1. Åge Hareide
 2. Mike Jensen
 3. Nicklas Bendtner

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  RBK og Hareide har snakket sammen: Slik løses Bendtner og Jensens «VM-floke»

 2. FOTBALL

  Kan miste VM: Medier i hele Europa skriver om Bendtner-marerittet

 3. FOTBALL

  Nærmer seg endelig VM-uttak: Her er Hareides dom over Bendtner-våren

 4. FOTBALL

  Hareide vraket åtte spillere: VM-håpet lever fortsatt for Bendtner og Jensen

 5. FOTBALL

  I dag avgjøres VM-skjebnen for Bendtner og Jensen

 6. FOTBALL

  Bendtner: – Må jobbe knallhardt for å komme med i VM-troppen